Ciutat

El bus i el tren deixen de ser gratuïts

Un autobús híbrid de la TUS / LLUÍS FRANCO
Un autobús híbrid de la TUS / LLUÍS FRANCO

Els autobusos de Transports Urbans de Sabadell (TUS) i els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) deixen de ser gratuïts aquest divendres, 10 d’abril. De la mateixa manera, els trens recuperen l’oferta habitual del transport públic, un cop acabat el període de suspensió temporal del pagament actiu entre el 2 i el 9 d’abril.

Així ho ha fet públic l’Ajuntament:

Pel que fa a FGC, a partir de les 12 h del 10 d’abril quedarà restituït el pagament de les tarifes integrades del transport públic a l’àrea de Barcelona. Les persones que viatgin amb FGC a partir de divendres hauran de disposar d’un títol de transport en vigor i validar-lo a les màquines de control de passatgers, com és habitual.

Seguint les indicacions de l’ATM de Barcelona, els usuaris que han fet ús del transport públic entre el 2 i el 9 d’abril han de guardar qualsevol abonament de transport la validesa del qual estigués en marxa durant aquest interval de vuit dies. Un cop acabi el període d’emergència, es compensaran aquests vuit dies de gratuïtat.

Des que es va limitar la mobilitat laboral exclusivament als desplaçaments de les persones que es dediquen als serveis essencials, el dia 30 de març, la demanda a les línies metropolitanes d’FGC s’ha reduït un 28% respecte a les setmanes anteriors. Així, si la setmana del 23 de març hi va haver 141.616 desplaçaments de dilluns a diumenge, la setmana del 30 de març aquesta xifra es va situar en 101.409 viatges. I la tendència s’ha mantingut des de dilluns.

La mesura aplicada els darrers dies ha coincidit amb la restricció excepcional de la mobilitat, derivada de l’aturada de tots els sectors econòmics que fossin serveis no essencials i es volia posar la xarxa a disposició d’aquelles persones dedicades a serveis essencials i autoritzades a desplaçar-se.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top