Ciutat

Ni bars ni restaurants s’apunten (per ara) al ‘take away'

Els plats de la carta per a emportat del restaurant 9 de la Borriana / D.S.

Tot i que avui ha estat el primer dia en que bars i restaurants podien oferir menjar per recollir al propi establiment, l’oferta ha estat insignificant. Potser perquè per a la majoria d’establiments era el primer dia potencialment actiu després de setmanes tancats, l’estampa general ha estat de tancament o de tasques internes.

Com ara al Frankfurt del passeig Manresa. Miguel Vinuesa explica que aquesta setmana serà de neteja a fons i desinfecció. “No obrirem fins a la Fase 1, quan ja es permeten les terrasses”, avança. Tot i així,  volen potenciar els frankfurts per emportar. “Amb les 4 taules que podrem posar, tampoc sortiria a compte”. De fet, la rendibilitat és una de les grans pors de la restauració. Pepi Castaño, del bar i restaurant Clau de Fa (a la biblioteca Vapor Badia), s’afanava aquest matí a fer netes les taules i separar la distància entre elles. “Ho fem per avançar feina, ja que hem decidit que no obrirem fins a la fase 2”, diu en el seu cas. “No ens compensa sortir de l’ERTE tota la plantilla per només la meitat de la terrassa”, diu.

Publicitat

Altres restaurants, com el 9 de la Borriana, de Paco Querol, sí que s’han apuntat al take away i han posat una carta de plats seleccionats ‘per emportar” a l’entrada, tot i que avui al migdia encara era tancat. De fet, la gran part dels restaurants del Centre eren tancats. O estudiaven què fer. Al restaurant La Fresca, per exemple, hi havia llum i gent a l'interior; però la persiana baixada.

Pepi Castaño, fent net al Clau de Fa / D.S.

Els que sí estaven oberts són alguns establiments que no han tancat diurant el confinament. Com ara el restaurant japonés Dotoya, a la plaça del Àngel. "Només fem delivery, no pernmetem encara la recollida al local", explicquen darrera el taulell. Si bé els restaurants japonesos són un sector que ha obert aquests setmanes, tamnpoc és homogeni: Koyo II (a la Rambla) fa temps que és tancat. També el sector de les botigues de menjar a domicili està dividit: La rostisseria del Centre està més activa que mai (fins ara feia delivery), però estambliments com El racó dels canelons, La cuina de l'Isaac i d'altres són tancats.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top