LOURDES CIURÓ

Caldrà innovar i liderar

[Per Lourdes Ciuró, portaveu de Junts per Sabadell a l’Ajuntament]

Qui ens ho havia de dir! Amb la pandèmia hem fet de la necessitat virtut i el passat 29 d’abril vam celebrar el primer ple de la història municipal per la via telemàtica. Temàtica única: la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la Covid-19.

Des de Junts per Sabadell vam aprofitar l’oportunitat per exposar el nostre punt de vista i apuntar algunes propostes per combatre’n les conseqüències.

Que aquesta crisi sanitària impacta socialment i econòmicament de manera global és clar, i també és clar que no totes les ciutats se’n sortiran de la mateixa manera. N’hi haurà que se’n sortiran millor que d’altres. Tenim el repte de fer que Sabadell sigui de les que se’n surti bé.

Com a pla de xoc inicial, des de Junts per Sabadell vam presentar un conjunt d’idees que sens dubte impliquen aprofitar tot el talent i coneixement: públic i privat.

Crear una finestreta única empresarial que faciliti la relació administració-teixit econòmic i elaborar una auditoria dels processos de concessió de llicències per veure on s’encalla la tramitació i posar-hi remei; accelerar la implementació de l’administració electrònica; aprovar el pla de mobilitat sostenible perquè hem de tenir una ciutat que fomenti des de l’urbanisme, la qualitat de vida que ens mereixem; facilitar la mediació entre propietaris de locals i llogaters o promoure una potent campanya per conscienciar la ciutadania de la importància del consum a les botigues i serveis de Sabadell.

A més, el nostre programa Multipliquem-nos és cabdal perquè entitats socials, culturals, esportives i el comerç col·laborin estretament amb la complicitat responsable de la ciutadania, per ajudar-se, resistir i entre totes superar el confinament per reprendre l’activitat econòmica.

La incertesa d’aquests moments és de difícil gestió i calen molts esforços. Per això cal que agafem la iniciativa. Les dificultats faran que molta gent pateixi aquesta crisi i la nostra primera tasca serà la de no deixar ningú enrere, i alhora, ajudar els capdavanters i visionaris a tirar endavant per crear riquesa, solucions de futur i beneficis per a tothom.

Ara és el moment de recordar la nostra història d’innovació i èxits socials. La innovació no és només aquella que es fa als sectors punters com la biomedicina o la tecnologia, també és innovació la creada per un comerç mitjançant una nova manera de donar servei, la d’una fusteria creant mobiliari que ajudi les formes de convivència o la d’un treballador social aplicant nous mètodes. Tota mena d’innovació pot donar llocs de treball i benestar als nostres veïns.

A Sabadell hem estat pioners i líders en sectors com el tèxtil, la informàtica de gestió o la indústria gràfica entre altres, i sempre, pel fet de crear coses noves. Ara toca saber aprofitar tota aquesta experiència per fer realitat noves prosperitats.

Com a Administració ens hem de posar al costat del nostre ecosistema de coneixement i emprenedoria per innovar en productes, hàbits i solucions que ens portin a un creixement diferenciat com el que vam tenir en altres èpoques. Caldrà arriscar per reinventar-nos i deixar endarrere aquesta crisi. Pensar en present però amb el projecte de futur al cap. D’això va el programa que impulsa Junts per Sabadell sobre la transformació de la Gran Via i el Ripoll en cooperació amb la universitat i els agents socials i econòmics de la ciutat. Ja hi hem començat a treballar i posant la salut i la qualitat de vida al centre de la nostra acció, comptem amb tot el talent per innovar al servei de les persones i el seu progrés social. Amb un rumb de ciutat i un lideratge ferm i amb capacitat d’escolta i execució, farem de Sabadell una ciutat preparada per als reptes que se’ns presenten.

Nota de l’editor: El D.S. obre les pàgines a les opinions dels grups amb representació a l’Ajuntament, que es publiquen segons ordre d’arribada.

Comentaris
To Top