Publicitat
REFLEXIONS DE CONFINAMENT

Eva Abellan: “És el moment de situar un altre ordre en les nostres prioritats”

El telèfon de la síndica municipal de greuges, Eva Abellan, ha estat més útil que mai aquests dies de confinament per resoldre qüestions de forma ràpida. Creu que “el pitjor està per arribar” i centra la seva mirada en tres grans blocs. “És el moment de situar un altre ordre en les nostres prioritats”, apunta. Ecofeminista, Abellan assegura que cal posar la vida al centre de totes les polítiques i veient què és essencial per a la preservació de la vida.

Educació

“Treballar amb una tablet des de casa genera igualment desigualtats”, assegura la síndica. Abellan és una ferma defensora que l’educació s’ha d’impartir als centres educatius perquè “l’escola física, anar a l’escola, iguala; genera cohesió social”. Des del seu punt de vista, la presencialitat en aquest aspecte és important perquè redueix les diferències del mateix espai de treball, d’accés a la tecnologia o de la implicació de les mateixes famílies. Eva Abellan és del parer que en les actuals circumstàncies “tenir Internet és un dret bàsic igual que ho és tenir un habitatge”.

Gent gran

La síndica municipal de greuges també creu que “la manera com moltes famílies han hagut de fer front a la pèrdua d’un familiar sense tenir-ne notícies, etc., ens hauria de fer vergonya a tots”, i es posa a disposició del que es necessiti “per emprendre les accions que calgui”.

Espai públic

L’accessibilitat de l’espai públic és un dels grans temes que marquen les actuacions de la síndica des de l’inici del seu mandat. La síndica denuncia que “no tenim dades que s’estigui complint la resolució del BOE de prioritzar vianants, bicicletes, etc.”. Per això demanarà a l’Ajuntament que quantifiqui l’espai que dedica a cada mitjà de transport. Abellan creu que és un bon moment perquè la ciutat adopti els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’ONU, en part, per fer una ciutat més sostenible.

L’alberg, per a sensellar

L’Ajuntament té en marxa un alberg temporal per acollir persones sense llar durant la pandèmia, però aquest espai es tancarà a final de juny. Abellan reclama que n’hi hagi un de fix, tot l’any, a la ciutat, aprofitant que als seus usuaris “ara mateix els estem tornant a donar la possibilitat de tenir una vida digna, pel fet d’estar en un espai sota cobert”.

Sobre Eva Abellan – Des del maig del 2018 és la síndica local, nomenada per unanimitat. És llicenciada en Sociologia per la UAB i postgraduada en Direcció i gestió d’entitats sense ànim de lucre i d’economia social per la Fundació Pere Tarrés.

Publicitat
Comentaris
To Top