Publicitat
Vallès

Cerdanyola, Montcada i Ripollet es neguen a reobrir les escoles bressol municipals el proper dilluns

Foto d'arxiu de l'escola bressol privada de Sabadell Colorins / CEDIDA

Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet no reobriran les escoles bressol municipals el proper dilluns, quan està previst que l’Àrea Metropolitana passi a la fase 2 de desescalada. Veuen molt difícil poder garantir les condicions que ha fet públiques Educació i per tant assegurar “la seguretat sanitària dels infants, les famílies i els docents”. A banda, adverteixen que “no hi ha manera de continuar amb el model educatiu establert i els criteris pedagògics que el fonamenten”. També alerten que l’horari en què aquests equipaments reprendrien l’activitat, de nou del matí a una del migdia i sense menjador, “fa complicada la conciliació familiar”. Defensen que prenen la decisió “pensant en el benestar de les famílies”.

A Cerdanyola

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha anunciat que no obrirà les seves quatre escoles bressol municipals fins el mes de setembre, “si no es dóna un canvi de criteri per part d’Educació”.

Considera que l’escenari plantejat fa inviable “garantir la continuïtat del projecte educatiu o els criteris pedagògics que el fonamenten” i afirma que ha pres la decisió “pensant en el benestar dels infants”. A més, adverteix que la Generalitat ha autoritzat els ajuntaments a reprendre aquesta activitat en la fase 2, però “sota responsabilitat municipal”.

A Ripollet

L’Ajuntament de Ripollet també ha informat que les dues escoles bressol municipals del municipi no obriran fins al setembre. El consistori ha explicat que la decisió s’ha pres després d’estudiar les instruccions del Departament d’Educació i considerar que “no es poden garantir les mesures de seguretat establertes” ni “garantir la continuïtat dels criteris pedagògics que fonamenten la pràctica diària a les escoles”.

L’Ajuntament de Ripollet ha explicat que està treballant el pla de reobertura dels centres educatius per al proper curs, “conjugant els criteris pedagògics del projecte educatiu amb les mesures de seguretat establertes”.

Pel que fa a Montcada i Reixac, fonts del consistori han explicat a l’ACN que tampoc reobriran les escoles bressol municipals el proper dilluns. La ciutat vallesana compta amb cinc centres d’aquestes característiques.

Publicitat
Comentaris
To Top