Ciutat

El teu defensor: “Ara hi ha molta més visibilitat”

/ D.S.
EL TEU DEFENSOR

El D.S. està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a [email protected]

Fa tot just un mes, ens escrivia Jaume Contreras per denunciar que a la carretera de Barcelona, cantonada amb el carrer de Ramon Llull, hi havia cinc contenidors que dificultaven la visibilitat als cotxes i que posaven en perill els vianants que creuaven aquesta via. Ja s’havien trobat més d’un cop amb algun ensurt i ho havien notificat a Policia Municipal i a l’Ajuntament de Sabadell. Es tracta d’una zona amb constant pas de vehicles, que divideix els barris de Gràcia i de l’Eixample.

Les incidències es donaven en el moment en què els vehicles que procedien del carrer de Ramon Llull volien accedir a la carretera de Barcelona en sentit Barberà del Vallès (cap a la dreta). Segons relaten els veïns, el carril es quedava pràcticament sense visibilitat perquè gran part estava ocupat pels contenidors. És per això que Contreras va contactar amb El teu defensor per reclamar alguna actuació ràpida per part de l’Ajuntament de Sabadell, com per exemple un canvi d’ubicació dels contenidors. “Estem farts de tenir ensurts a aquest punt”, deia. 

L’Ajuntament ha recol·locat els contenidors sobre la vorera

El D.S. va demanar a l’Ajuntament de Sabadell una resposta a la queixa del lector i va defensar que, a l’hora d’instal·lar aquests contenidors, els tècnics van comprovar prèviament les distàncies i la ubicació del pas de vianants. Malgrat que consideren que tècnicament la col·locació era correcta, l’Ajuntament va enviar els serveis tècnics municipals a revisar la ubicació dels contenidors.

Després de la valoració, finalment s’ha decidit col·locar aquests elements sobre la vorera –abans ocupaven part de la carretera– per millorar la visibilitat de vehicles i vianants (veure fotografies de l’abans i el després). Fonts municipals al·leguen que van enviar els tècnics “per donar la millor resposta a totes les necessitats”.

Veïns i comerciants de la zona han vist amb molt bons ulls aquesta millora i celebren que s’hagin atès les seves demandes. “És un petit canvi que permet molta més visibilitat i és més segur per a tots”, destaca el Javier, veí d’un bloc proper. La Fina, una veïna, explica que “és molt més segur creuar-hi” perquè “ara es veuen els cotxes”.

Comentaris
To Top