Ciutat

El Taulí reobrirà tots els quiròfans mirant de reüll els casos de l’UCI

Infermeres del Taulí atenen un pacient acabat d’operar, en aquest cas, al Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) / VICTÒRIA ROVIRA

L’hospital Taulí preveu reobrir tots els quiròfans la setmana que ve, després de tancar-ne alguns des del 29 d’octubre per poder donar resposta a la segona onada del coronavirus.

Així ho ha confirmat al D.S. el director de Cirurgia i Aparell Digestiu, el Dr. Salvador Navarro, i la mesura es pren gràcies al fet que en l’última setmana el nombre total d’ingressats per coronavirus ha baixat en 8 persones pel que fa a planta, però n’hi ha una més a l’UCI. “De moment la situació va millorant, almenys no empitjora”, resumeix el directiu. Precisament per això, Navarro indica que la reobertura es farà seguint molt atentament la situació de l’UCI, on un increment de casos continuat pot fer que es necessitin més anestesistes i s’hagin de posposar cirurgies de nou.

El director de Cirurgia explica que ara a l’UCI hi ha els casos que han empitjorat més recentment, i s’espera que a partir d’ara, passada una setmana del pic de la segona onada, deixi de créixer el nombre de pacients atesos a les cures intensives. “Esperem que els que ara ja estan ingressats a planta no necessitin anar a l’UCI i que les noves entrades de pacients, tampoc”, exposa Salvador Navarro. Les restriccions han afectat el bloc quirúrgic central, amb 10 sales d’operacions obertes al matí i 6 a la tarda, en total. Aquesta setmana encara n’hi haurà dues de tancades a la tarda.

Navarro considera que l’afectació per aquests tancaments no ha estat gaire elevada perquè haurien afectat entre un 10 i un 15% del total de cirurgies, ara reprogramades. Des de l’hospital sabadellenc es destaca que malgrat que s’hagin anat tancant alguns quiròfans, l’activitat ordinària s’ha mantingut al màxim, i aspectes com les visites d’especialista no s’han vist alterats, si bé s’ha potenciat la consulta telemàtica.

Comentaris
To Top