Publicitat
Ciutat

La Cavalcada més màgica recorrerà els carrers de la ciutat de nord a sud

Els Reis d’Orient recorreran aquest divendres els carrers de l’eix central la ciutat de nord a sud, en una de les Cavalcades més màgiques dels darrers anys. La sortida serà a les 6 de la tarda del carrer de les Palmeres, a Can Deu, i l’arribada cap a les 9 del vespre a la Plaça de la Nova Creu, a la Creu de Barberà.

Publicitat

Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran la ciutat en unes carrosses noves que es van presentar dimecres a la tarda a les instal·lacions de Fira Sabadell, on s’ha instal·lat el ‘Vapor reial’ amb els seus col·laboradors per ultimar els preparatius del seguici reial. Varies desenes de famílies van poder visitar les carrosses, i tothom qui vulgui encara ho pot fer aquest dijous de dos quarts de 6 a dos quarts de 9 del vespre.
La Cavalcada, com la resta d’activitats de Nadal, segueix un mateix fil conductor que rememora el passat tèxtil sabadellenc a partir del conte ‘Nit de Reis a Sabadell’, de David Vila i Ros. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, subratlla que «l’any passat vam començar un relat i enguany li donem profunditat, a més de consolidar Fira Sabadell com a espai d’acollida de les carrosses».

El govern local ha treballat per introduir novetats i millores. En aquest sentit, la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Montserrat Chacon, subratlla que «una de les coses que més cuidem és com a través dels detalls intentem fer més màgica la Cavalcada».
La comitiva manté la mateixa estructura, però millorada. Després del pas de les colles de tabals que van avisant de l’inici de la Cavalcada, vindran els minairons, les comparses de l’estel, l’ambaixador i els carters, els quals anuncien l’arribada dels tres reis. A més a més, cada rei anirà envoltat del seu seguici: amb fanalers, abanderats, carrossa amb forma de teler, comparsa de ballarins i carrossa de regals i caramels.
S’ha cuidat especialment l’encapçalament del seguici, on el públic hi trobarà una de les novetats, els minairons. Es tracta d’uns éssers fantàstics de les llegendes dels pobles dels Pirineus que treballen sense parar en tot allò que se’ls mana. En aquest cas, ajuden els reis a recollir xumets i cartes i fan les feines auxiliars perquè la Cavalcada circuli sense problemes.
El director artístic del recorregut, Joan B.Torroella, descriu els minairons com «els pencaires del recorregut, que esperem que connectin molt amb la canalla i aportin un punt festiu».
També és nova la carrossa sobre la viatjarà l’ambaixador reial, en forma d’estel que guia els reis. La Cavalcada també inclou enguany millores en la il·luminació i en el so de les carrosses i les comparses, així com llum pròpia i un nou atrezzo per als figurants. En total hi desfilaran més de 500 persones pertanyents a una vintena d’entitats.
Finalment, s’han inclòs més efectes escenogràfics com ara llançament de bombolles, fum i projeccions de llum. A més, els 600, les vespes i les bicicletes enviaran a dormir els nens amb projeccions d’estrelles i se sentirà un fragment escrit per David Vila i Ros. També s’incorporen treballadors del tèxtil, i una xemeneia dissenyada i construïda especialment per a la ocasió.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top