Publicitat
Ciutat

Concert de continuïtat del pop-rock sabadellenc

Van ser els grups més famosos del panorama musical sabadellenc dels anys 90. No s’havien tornat a retrobar totes quatre formacions des que l’any 90, que van actuar a La Bassa per al programa de TV3 Sputnik, en un especial que va voler recordar l’època gloriosa dels grups de pop-rock locals.

Els membres de les bandes de rock dels 90 a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

El dissabte 5 d’octubre els podrem tornar a sentir al Teatre Principal. El concert s’anuncia com un repàs a 30 anys d’aquest estil musical a la ciutat, però els integrants d’aquestes bandes han volgut ressaltar que no venen a repassar fil per randa els vells temes, sinó a mostrar el que han fet fins ara.

Nous temes

Josep Maria Llongueres Llongue, exmembre de La Madame, va deixar clar que no es tracta d’un concert per a la nostàlgia, “potser algú pensava que estàvem morts, però el cas és que tots nosaltres hem seguit actius, alguns fa poc que han tret un nou treball discogràfic i altres estant a punt de fer-ho”, ha afirmat.

Publicitat

No obstant això, tots van dir que no hi faltaran alguns dels temes que els van fer més coneguts. Jaume Papell, del grup Tancats per Defunció, va explicar que la seva formació ha seguit publicant discs, “potser no de forma tan comercial, però no hem deixat de fer música”. Papell va afegir que a Sabadell s’ha patit sempre “d’una tendència a no valorar el que tenim a casa” i que “patim una pèrdua d’autoestima que hauríem de superar”, va afirmar. Papell va aprofitar per reivindicar l’Estruch per a actuacions musicals i presentacions discogràfiques.

Més música, si us plau

Xavi Vidal, membre de La Gran Aventura, va subratllar que el motiu d’acceptar fer aquest concert ha estat per passar-ho bé i també per donar-se impuls: “A Sabadell toquem poc. No hi ha espais, tampoc hi ha ajudes”. Vidal va indicar que “el que demanem és aquesta sensibilitat per fer coses. Hi ha espais que estan mal aprofitats”. Montse Llaràs, del grup Bars, es va mostrar totalment d’acord amb la resta de components de les tres bandes que tocaran dissabte al Teatre Principal, i va afegir que cal regular el sector, protegir la música, promocionar-la al carrer i als espais de música en viu.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Carles de la Rosa, va aprofitar la presentació del concert per explicar l’acord al qual es va arribar el juny d’aquest any amb la Taula de Músics, i segons el qual l’Ajuntament es compromet a trobar nous espais per a concerts i actuacions, així com a garantir la continuïtat de la feina que s’havia fet anteriorment des de la regidoria de Cultura respecte a la promoció de la música a la ciutat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top