ESPORTS

El Sabadell vol furgar en la crisi del Nàstic per mantenir-se a dalt

L'ara segon d'Hidalgo, Juvenal, va ser titular en l'últim Sabadell-Nàstic fa 7 anys /D.S.

Un partit de doble fil. Amb 11 punts de diferència a la taula, el Sabadell hauria de ser clar favorit aquest diumenge (17 hores) en el duel contra un Gimnàstic que arriba a la Creu Alta en zona de descens i l’entrenador, Xavi Bartolo, amb la soga al coll. Una nova derrota el condemnaria. Però són d’aquells partits trampa, de doble fil. Com apuntava Antonio Hidalgo, “els números són la realitat de què ha passat fins ara al terreny de joc, però tinc clar que el Gimnàstic té potencial econòmic i esportiu per pujar de categoria. Haurem de combatre la qualitat individual dels jugadors de davant amb una gran concentració”. El tècnic arlequinat augura un duel de “màxima exigència” i veu clau “tenir molt la pilota i ser sòlids”.

La baixa de Grego Sierra per targetes obligarà a un canvi obligat a l’eix de la defensa. Tot apunta al retorn de Fernando Pajarero -últimament s’ha vist relegat a la suplència-, però tampoc es pot descartar algun canvi tàctic, amb la presència de Pedro Capó fent parella amb l’Aleix Coch i Óscar Rubio com a lateral dret. Això, però, propiciaria un nou dibuix tàctic. D’altra banda, es manté el dubte d’Ángel Martínez, amb molèsties. Ja va quedar descartat la setmana passada a Andorra. En contrapartida, Boris Garros ja està a disposició del tècnic i tornarà a una convocatòria sis setmanes després.

Tres exarlequinats

El perill del gol de l’ex que castiga de manera massa habitual el Sabadell -l’últim va ser Ernest Forgas amb l’Andorra-, torna a ser una amenaça aquest diumenge perquè fins a tres jugadors amb passat arlequinat figuren a la plantilla del Nàstic. Un segur que serà ben rebut per l’afició sabadellenca: es tracta de Pol Ballesteros, l’heroi d’Olot fa 6 mesos amb els seus dos gols de la permanència. Ha estat habitual en l’onze titular de Xavi Bartolo jugant un total de 684 minuts. Encara no s’ha estrenat. “Si marco, no ho celebraré per respecte a l’afició arlequinada. El Sabadell sempre tindrà un lloc molt especial en el meu cor”, explica el davanter de Vilassar de Mar en una entrevista a l’edició de paper de D.S. aquest dissabte.

Els altres dos són els joves Víctor Martínez, conegut a Tarragona per ‘Viti’, i Sergio Montero. El primer va fer el salt la passada temporada de la Pobla Mafumet al primer equip tarragoní a Segona Divisió A, jugant una bona part de la temporada. Però en l’actual ha perdut protagonisme (només ha participat en 4 partits) tot i baixar a Segona B. Algunes diferències amb l’entrenador, Xavi Bartolo, han propiciat el seu ostracisme encara que les baixes el podrien fer tornar a la titularitat aquest diumenge a la Creu Alta.

Sergio Montero, en canvi, viu un moment dolç. Les seves brillants actuacions en el filial de La Pobla a Tercera Divisió han propiciat el seu ascens a la primera plantilla grana i ha jugat 68 minuts aquesta temporada, sortint sempre des de la banqueta. El sabadellenc, sortit del planter arlequinat, va debutar amb el primer equip del Sabadell a la Copa del Rei i després a l’últim partit de la lliga 18/19 contra el Lleida.

Aquest Sabadell-Nàstic es pot considerar un clàssic històric tot i que fa 7 anys que no s’enfrontaven. L’últim antecedent va ser a Segona A i es va imposar el conjunt arlequinat gràcies a un solitari gol d’Aarón Bueno. A la categoria de plata mai ha guanyat el Nàstic a la Creu Alta. En canvi, l’estadística l’afavoreix militant a Segona B amb 3 empats i 4 victòries en 10 visites. L’última a la categoria de bronze va ser un 0-1, la temporada 03/04, amb gol de l’exarlequinat Diego Torres. El duel de diumenge serà dirigir pel col·legiat aragonès Francisco Javier Fernández Vidal.

Comentaris
To Top