Ciutat

Calvet: “Les obres a la C-58 han reduït la congestió a les zones urbanes”

Dues de les tres fases dels treballs de millora a la carretera ja estan pràcticament enllestits

El conseller Calvet atén els mitjans de comunicació, aquest dijous a Sant Quirze del Vallès / VICTÒRIA ROVIRA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dijous les obres de la C-58 i ha destacat les millores de mobilitat que han suposat per a Sant Quirze, Sabadell i Badia. “La C-58 era un coll d’ampolla, sobretot en el que són els seus accessos i en determinades hores punta”, ha dit Calvet. Segons el conseller, “les obres han reduït la congestió a les zones urbanes: han buidat de cotxes l’N-150 i s’ha aconseguit que molts vehicles que passaven per Sant Quirze per evitar-se les cues deixin de fer-ho”.

La C-58 és una de les principals vies de connexió entre el Vallès i Barcelona i és utilitzada, de mitjana, per uns 160.000 vehicles diaris. Les obres impulsades per la Generalitat de Catalunya, desenvolupades en tres fases, han permès –segons el Govern– “millorar la fluïdesa i la seguretat de la circulació de la carretera” en diversos trams de Sabadell, Badia del Vallès, Sant Quirze i Terrassa. El conseller Calvet ha indicat que el departament de Territori ha destinat a la infraestructura un total de 30 milions d’euros, dels quals la meitat encara queden per executar. De les tres fases, dues estan pràcticament enllestides, i una més –entre Sant Quirze i Terrassa– està actualment en marxa.

“Tot plegat ens ha de procurar disposar d’una mobilitat més sostenible. Que té molts ingredients: més i millor transport públic, més capacitat per a vianants i per a bicicletes, però també que les vies existents tinguin una millor accessibilitat“, ha afegit Damià Calvet, “Es tracta que les vies no provoquin retencions, que és el que, en definitiva, provoca més gasos contaminants”. En aquest sentit, ha indicat el conseller, part de les obres que queden per executar suposaran la creació de carrils ciclables i per a vianants en diversos punts de la infraestructura (Sant Quirze i Badia); així com millores en els accessos a la C-58 entre Sant Quirze i Terrassa. Concretament, segons la Generalitat, la millora que s’ha dut a terme en el tram entre Terrassa Est i Sabadell Centre permetrà estalviar 215 tones de CO2 en emissions. La totalitat de les obres haurien d’estar acabades a la tardor del 2020.

S’acaben les obres d’ampliació de la C-58 entre Sabadell i Badia del Vallès

Comentaris
To Top