Oci i cultura

La mescla del retrat realista i la tinta xinesa, a Impaktes Visuals

Alguns dels retrats a Impaktes Visuals / VICTÒRIA ROVIRA

Les reivindicatives flors grogues de Werens han donat pas a la galeria Impaktes Visuals a Els mons barrejats, un conjunt de retrats de diferents personatges basats en dues tècniques: el realisme i la tinta xina. 

L’aposta pel realisme prové de Conchi Toro (1973), una tècnica que coneix des de la infantesa, ja que el seu pare era escultor realista de l’àmbit de la “imatgeria” (sants, esglésies…). “D’aquí que sigui perfeccionista, que intenti millorar a cada pinzellada”, explica Toro, coneguda artísticament com a Retratos Conchi.

En canvi, Pedro Giménez (1967) treballa amb el subconscient. “Faig obra improvisada, perquè soc incapaç de treballar amb patrons”, explica, per afegir a continuació: “Treballo amb la meditació, penso en un riu, sense marcar camí, sense saber on acabarà…”. I les casualitats fortuïtes són –diu qui es coneix artísticament com a Pet de Pan– les que determinen les seves pinzellades (sempre fent servir la tinta xinesa). 

Víctor Janeiro

Després de gairebé vuit anys de col·laboracions, Retratos Conchi i Pet de Pan presenten Els mons barrejats, el retrat d’uns personatges amb aire de ruedo ibérico. Com ara el torer Víctor Janeiro, germà de Jesulín de Ubrique i molt amic de Conchi Toro. “Està clar que a Catalunya es protegeixen els bous, per això era un repte fer aquest retrat”, explica. 

També hi és Luiti Calle, cap de cuina del restaurant Aponiente d’Ángel León (a Cadis), i altres personatges. 

Comentaris
To Top