SANT CUGAT

Sant Cugat trasllada a hotels ancians de les residències no contagiats per coronavirus

Un operari desinfectant una residència de Sant Cugat / ACN

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha engegat un operatiu per traslladar gent gran no contagiada per coronavirus a hotels de la població. El Departament de Salut s’ocuparà de decidir i contractar els hotels del municipi que acolliran aquests usuaris i també determinarà quines persones no presenten contagi i que, per tant, poden ser traslladades.

De la seva banda, Afers Socials i Famílies s’encarregarà de dotar els hotels d’acollida del personal de serveis socials necessari per poder atendre el col·lectiu procedent de les residències locals. La previsió és que el trasllat d’avis pugui fer-se aquest mateix cap de setmana. En paral·lel, una empresa de neteja ha desinfectat aquest dissabte l’exterior de tots els geriàtrics de Sant Cugat.

Una vegada es determini el nombre de persones a extreure de les residències així com els hotels que estiguin operatius, Creu Roja assumirà el trasllat en els seus vehicles de transport adaptat. “Moltíssimes gràcies als hotelers de la ciutat que s’han mostrat des d’un principi solidaris oferint les seves instal·lacions. També agraeixo l’esforç ingent que està fent el personal sanitari d’aquest país i, en concret, els CAP de la nostra ciutat que són qui atenen les residències”, ha assenyalat l’alcaldessa, Mireia Ingla. “Tampoc no hem d’oblidar l’esforç de les persones que es deixen la pell per tenir cura de la gent gran de les residències. Ara toca garantir que puguin treballar amb condicions segures per evitar el contagi. Els cal EPI de forma urgent”, ha continuat Ingla.

Actualment, s’està treballant en la gestió del servei de càtering per abastir els usuaris allotjats en aquests hotels. Uns hotels que també, segons les últimes gestions del consistori, podrien acollir malalts de covid-19 procedents de l’Hospital General de Catalunya que estan a punt de rebre l’alta, així com sanitaris d’aquest equipament perquè hi puguin pernoctar.

Comentaris
To Top