Publicitat
Ciutat

Un recull de diaris mostra el recorregut històric dels 90 anys del Mercat Central

Els articles de premsa revelen els moments clau de l’establiment

La mostra està formada per cinc plafons / LLUÍS FRANCO

El Mercat Central va estrenar divendres una mostra d’articles de premsa local amb els moments més importants de l’equipament al llarg dels seus noranta anys d’història. L’exposició, que es va inaugurar ahir coincidint amb l’encesa de llums de Nadal, està situada a l’espai central, davant de la rampa d’accés a la planta baixa de l’equipament i s’allargarà almenys fins al dia 10 de gener. Els paradistes del Mercat han elaborat la selecció de diaris, amb ampli protagonisme per al Diari de Sabadell, i han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Generalitat, l’Arxiu Històric i el Consorci per la Normalització Lingüística.

Del 1930 fins a la reforma del 2014

Les vuit pàgines dels diversos diaris expliquen des de la inauguració del Mercat Central l’any 1930 fins a la seva última reforma estructural l’any 2014. També destaquen altres moments que han canviat la seva història. El 1998, el Mercat es va traslladar de forma provisional al passeig de la Plaça Major, on va estar cinc anys, el temps que van durar les obres a l’edifici. De fet, l’any 2014 va tenir lloc l’última gran reforma de l’establiment. La història demostra que aquest lloc emblemàtic ha estat i és un referent patrimonial a Sabadell.

Publicitat

S’ha optat no fer un acte oficial d’inauguració de l’exposició per evitar aglomeracions. Tanmateix, esperen que els usuaris de les parades s’apropin al recinte per observar com ha evolucionat l’establiment al llarg dels anys i com ha arribat fins a l’actualitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top