Arxiu

L’Ajuntament declara Sabadell lliure de maltractament animal

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir al vespre declarar Sabadell ciutat lliure de maltractament animal. L’acord és fruit de la moció que el grup municipal de Guanyem Sabadell va presentar al segon ple municipal de l’actual legislatura. La declaració contempla una major implicació de l’Ajuntament per evitar el maltractament dels animals i incorporar Sabadell a una xarxa de ciutats que ja han aprovat aquest tipus de declaració.

El regidor Miquel Soler (Guanyem Sabadell) va ser qui va defensar la moció davant la resta de membres del ple tot recordant que fa dos mesos el Congrés de Diputats va aprovar una modificació del Codi Penal que va incloure un increment de penes de presó pels culpables de maltractament animal. Soler va dir que la moció proposa crear una Taula per fomentar el benestar animal que permeti “protegir els animals de les bèsties humanes”.

Publicitat

La resta de grups municipals, menys el Partit Popular que es va abstenir, van donar suport a la moció. Esteban Gesa (PP) va posar alguns dubtes sobre si la declaració podia contradir les lleis. Joan Garcia (Ciutadans) va expressar dubtes sobre si la declaració també afectaria a l’activitat de l’escorxador. Soler va aclarir que només fa referència a maltractament en general ja que “no hem entrat en el debat del veganisme”, afirmà.

En un moment determinat del debat el regidor Miquel Gimènez (PSC) va fer una crida a que “no compreu animals, a la Protectora ni ha centenars que esperen la vostra adopció”. Per la seva part, Gabriel Fernàndez, regidor de Salut, va dir que cal un acord polític, amb la ciutat i les entitats per evitar el maltractament animal. En aquest sentit va anunciar que tenen previst de cara a l’any que ve fer pagar només una taxa a aquells que tenen més d’un animal de companyia. Així mateix, les persones que adoptin un animal a la Protectora estaran exents de pagar la taxa. ple municipal

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top