Ciutat

Sota l’Euterpe, reapareix el primer vapor de Sabadell

Sota el teatre i després cinema Euterpe, construït al 1892 per l’arquitecte sabadellenc Juli Batllevell que va arribar a col·laborar amb Antoni Gaudí, també hi havia carbonilla d’aquella de les calderes, i segurament s’hi van podrir flocs de borra entre el terra. El Sabadell ciutat-fàbrica no tan sols era en els fonaments d’aquell enyorat establiment d’esbarjo. De fet, es va fundar en aquesta mateixa finca de la Rambla.

Sota l’Euterpe hi ha, en efecte, els vestigis del primer vapor de Sabadell, el Vapor Salt que es va edificar entre el 1838 i el 1840. Es tractava d’una casa fàbrica com la Casa Turull, seu del Museu d’Art, o la Casa Casanovas, la del Museu d’Història. En forma de L, el casal dels amos en una banda i les quadres fabrils en l’altra. Aquí, simplement, se l’hi va afegir la màquina de vapor, amb la corresponent xemeneia. La primera.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top