Publicitat
Arxiu

Els barris recuperen les fogueres i revetlles la nit de Sant Joan

Aquest dijous al vespre una desena de barris encendran les seves fogueres i gaudiran de la nit més curta de l’any
Aquest dijous al vespre una desena de barris encendran les seves fogueres i gaudiran de la nit més curta de l’any / LL.FRANCO

- E. Álvarez -

La nit de Sant Joan es tornarà a viure aquest dijous amb intensitat als carrers de la ciutat. Els barris han recuperat la celebració de fogueres i revetlles per donar la benvinguda al solstici d’estiu. Els veïns que vulguin podran encendre el foc amb la flama vinguda del Canigó, que arribarà a les 8 del vespre a la Plaça del Doctor Robert.

El tret de sortida de la revetlla de Sant Joan a la ciutat serà l’arribada de la Flama del Canigó, que farà la seva entrada a la ciutat aquest dijous a les 7 del vespre per la Ronda Pau Vila cantonada amb carretera de Barcelona.

Des d’aquí recorrerà l’eix central en sentit nord fins arribar a la Plaça Doctor Robert, on es preveu que faci l’entrada a les 8 del vespre. Aquest recorregut comptarà amb la participació d’atletes de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS) i de tots els vehicles que hagin anat a recollir la Flama al Parlament de Catalunya. En aquest moment s’encendrà el peveter i es llegirà el manifest, creat per l’escriptor Andreu Carranza. A partir de llavors els representants dels barris podran recollir la flama per encendre les seves fogueres.

L’arribada de la flama és un acte organitzat a la ciutat per Òmnium Cultural, la Federació Sabadell Cultura i l’Ajuntament de Sabadell.

Durant la nit, a la ciutat hi haurà una desena de fogueres autoritzades i organitzades per les associacions de veïns del Torrent del Capellà, Gràcia, la Creu de Barberà, Can Feu, Termes, Creu Alta, la Plana del Pintor i la Serra d’en Camaró. Fonts municipals indiquen que «les fogueres s’ubicaran als punts inclosos en el mapa de fogueres de Sant Joan que ha elaborat l’Ajuntament, que inclou emplaçaments en què històricament s’havien fet fogueres, com també punts que s’han considerat bones alternatives i algun altre proposat per veïns».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top