Publicitat
Ciutat

El govern va estar en risc per la crisi d'Smatsa, segons Marisol Martínez

"Ha estat el moment més complicat del mandat", ha exposat Martínez

Marisol Martínez, aquest matí / D.S.

El govern quatripartit es va esquerdar amb la crisi del conflicte d'Smatsa. La tinenta d'alcalde i candidata de Guanyem, Marisol Martínez, ha explicat aquest matí que hi van haver discrepàncies en l'estratègia per evitar els acomiadaments previstos per la direcció de l'empresa. "Ha estat el moment més complicat del mandat", ha exposat Martínez, que ha criticat que les parts en el conflicte "es tiressin els trastos pel cap" i emetessin comunicats creuats.

"És un jutge qui ha de decidir si el contracte es va arreglar", ha remarcat Martínez com un assumpte a part del conflicte sobre l'aplicació de la Instrucció Tècnica de Facturació i el conseqüent anunci d'acomiadaments i de la vaga a Smatsa. "S'ha de fiscalitzar però hi ha discrepàncies sobre la resolució del conflicte", ha exposat Martínez, que ha recordat que fins i tot en el ple municipal es van poder veure aquestes diferències.

Govern unit fins al final?

En un acte especial de balanç del darrer any de mandat, a només uns mesos de les properes eleccions municipals, Marisol Martínez ha expressat que malgrat les diferències que hagin pogut sorgir, la seva voluntat seria repetir la configuració del govern de coalició, amb UpC, ERC i la Crida. "De no ser així, no hi seríem", ha declarat Martínez, al que s'ha afegit el regidor Miquel Soler, que ha posat en valor que mentre "alguns governs han saltat pels aires" pel procés independentista, a Sabadell es manté el pacte intacte.

Malgrat la mà estesa de Martínez als seus socis, ha obert la porta a altres pactes post-electorals: "Estem oberts a parlar amb altres", ha explicat. Això sí, amb una línia vermella: les candidatures ultradretanes que es presenten per primera vegada a Sabadell.

Miquel Soler, número 2 de Guanyem

Guanyem ha anunciat un nom més per la seva llista electoral de les eleccions de 2019. És Miquel Soler, qui serà el segon de la formació després de Martínez. D'aquesta manera, Guanyem marca una línia continuista respecte els anteriors comicis quan ambdós van encapçalar la candidatura d'esquerres.

Com a reptes de cara la propera legislatura, Guanyem considera que encara cal avançar en qüestions com l'agilització de l'administració, les anomenades ocupacions "mafioses" d'habitatges i acabar amb una sensació "d'inseguretat" que consideren que hi ha entre la ciutadania. Pel que fa a aquesta legislatura, ambdós regidors han destacat qüestions com el soterrament dels FGC, la construcció de les noves urgències a l'hospital Parc Taulí, els projectes de col·laboració públic-privada i els canvis en la Fundació de l'Esport.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top