Ciutat

'Ànimes navegables', la cançó de Xavi Sarrià que s'inspira en les Corrandes d'exili de Pere Quart

Un fragment del videoclip / YOUTUBE

"Una nit de lluna plena, tramuntàrem la carena, lentament, sense dir res". És l'inici de les famoses Corrandes d'exili que va escriure el sabadellenc Joan Oliver (Pere Quart) quan va marxar a l'exili l'any 1939 a França i es van publicar per primer cop al llibre Saló de tardor a Santiago de Xile, el 1947, on es va exiliar.

Coincidint amb l'inici dels actes de commemoració del centenari de la Colla de Sabadell, on Pere Quart hi va tenir un paper molt rellavant, ara fa un any de la publicació del videoclip de la cançó 'Ànimes navegables', del cantautor valencià Xavi Sarrià, veu i guitarra d'Obrint Pas. La lletra de la cançó comença, precisament, amb els primers versos de les Corrandes i narra la cruesa de l'exili. El videoclip està protagonitzat per l'actor Pau Poch, popular per la seva actuació a Merlí (TV3) interpretant el personatge d'Iván Blasco.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top