Ciutat

El ple aprova el nou conveni col·lectiu dels treballadors de l’Ajuntament

Imatge d'arxiu del ple municipal del mes de gener / LLUÍS FRANCO

El nou conveni col·lectiu de la plantilla de l’Ajuntament ja ha estat aprovat, just una setmana abans de les eleccions sindicals dins la corporació municipal. Ha estat aquest migdia, durant una sessió extraordinària del ple municipal. L’acord estarà vigent fins el 2022, i té el suport de CCOO i UGT -els dos sindicats majoritaris-, però no el del Sindicat de Policia Local-Cos de Mossos d’Esquadra.

El conveni arriba després de més de 200 hores de reunions, que el regidor de Recursos Humans, Eduard Navarro, ha descrit com a “negociació intensa”. Pel que fa a la retribució, l’acord reverteix els efectes salarials de les retallades, amb 1,17 milions d’euros d’increment en la política retributiva. Segons ha explicat Navarro, es destinaran 60.000 euros anuals a “encaixar les disfuncions que s’havien creat durant anys sense valoracions de llocs de treball”.

“Per primera vegada hi haurà carrera professional a l’Ajuntament”, ha destacat el regidor, content també per l’acord amb part del professorat de l’Escola Illa, que recuperen les 18 hores lectives que tenien abans de les retallades. Pel que fa a la policia, el torn de nit deixarà de ser fixe i s’introdueixen sessions anuals de formació. “En el torn de nit, on hi ha condicions més penoses, s’estableix un cicle de tres anys per millorar les condicions de vida”, ha apuntat el regidor de Seguretat, Lluís Perarnau.

A la sala de plens, quatre membres del Sindicat de Policia Local–Cos dels Mossos d’Esquadra han exhibit una pancarta per mostrar el seu rebuig al conveni, ja que des d’aquesta agrupació acusen el govern d’ofegar la policia. Dels 27 regidors, tres han estat absents del ple: Josep Beltran, del PDECat; Esteban Gesa, del PP, i el no adscrit Carles Bosch. Dels 24 restants, 21 han votat a favor del nou conveni i només els tres regidors del PDECat presents s’han abstingut.

Segons el portaveu municipal d’aquest partit, Carles Rossinyol, no veuen clar l’acord des del punt de vista jurídic, ja que a la mateixa negociació s’han unit el personal laboral i el funcionari. Josep Ayuso, portaveu del PSC, per la seva banda, ha acusat el govern de crear una “contrataula de negociació” i ha lamentat que un dels sindicats no se senti representat per l’acord. Més crítiques: Adrián Hernández, de Cs, ha criticat que el govern hagi deixat congelada durant mesos la negociació, i que ara -com que “interessava aprovar-lo”- han accelerat.

Comentaris
To Top