Publicitat
Ciutat

Guanyem exigeix “contundència” per combatre les màfies que controlen els pisos ocupats

D'esquerra a dreta, Jaume Marco, Marisol Martínez i Carles Lorente, davant els Jutjats de Sabadell / D.S.

A Sabadell hi ha comptabilitzats 992 habitatges ocupats il·legalment on hi ha 2.985 persones empadronades, segons dades de l’Ajuntament. És una dada preocupant, a parer de Marisol Martínez, candidata de Guanyem Sabadell a l’alcaldia, ja que molts d’aquests pisos -ha dit- estan controlats per grups mafiosos.

“Els delinqüents s’estan aprofitant d’una necessitat real i l’estan transformant en un negoci, a la vegada que causen situacions de difícil convivència a diversos barris de la ciutat”, ha destacat Martínez en roda de premsa davant els Jutjats. Segons la candidata, a l’Ajuntament li ha mancat “valentia política” per abordar aquesta problemàtica, i proposa asseure a una taula tots els agents involucrats per trobar línies d’actuació conjuntes.

Des del seu punt de vista, els bancs, la fiscalia, la policia i l’administració han de treballar conjuntament. “La nostra intenció és aconseguir que la fiscal en cap de l’àrea accepti entrar a una taula conjunta”, ha apuntat Carles Lorente, membre de la candidatura de Guanyem.

“L’Ajuntament s’ha de posar per davant, ha de ser el primer a denunciar i intervenir, sense complaença ni miraments”, ha afegit Martínez, actualment tercera tinenta d’alcalde, que distingeix les persones en situació de necessitat dels mafiosos que s’aprofiten de la seva situació. “Existeixen unes fórmules -serveis socials, pisos d’emergència, programes socioeducatius, lloguers socials- que hem d’aconseguir que funcionin, però no pot ser que les màfies siguin la porta del darrere”, ha conclòs Martínez.

Publicitat
Comentaris
To Top