Ciutat

Guanyem exigeix “contundència” per combatre les màfies que controlen els pisos ocupats

D'esquerra a dreta, Jaume Marco, Marisol Martínez i Carles Lorente, davant els Jutjats de Sabadell / D.S.

A Sabadell hi ha comptabilitzats 992 habitatges ocupats il·legalment on hi ha 2.985 persones empadronades, segons dades de l’Ajuntament. És una dada preocupant, a parer de Marisol Martínez, candidata de Guanyem Sabadell a l’alcaldia, ja que molts d’aquests pisos -ha dit- estan controlats per grups mafiosos.

“Els delinqüents s’estan aprofitant d’una necessitat real i l’estan transformant en un negoci, a la vegada que causen situacions de difícil convivència a diversos barris de la ciutat”, ha destacat Martínez en roda de premsa davant els Jutjats. Segons la candidata, a l’Ajuntament li ha mancat “valentia política” per abordar aquesta problemàtica, i proposa asseure a una taula tots els agents involucrats per trobar línies d’actuació conjuntes.

Des del seu punt de vista, els bancs, la fiscalia, la policia i l’administració han de treballar conjuntament. “La nostra intenció és aconseguir que la fiscal en cap de l’àrea accepti entrar a una taula conjunta”, ha apuntat Carles Lorente, membre de la candidatura de Guanyem.

“L’Ajuntament s’ha de posar per davant, ha de ser el primer a denunciar i intervenir, sense complaença ni miraments”, ha afegit Martínez, actualment tercera tinenta d’alcalde, que distingeix les persones en situació de necessitat dels mafiosos que s’aprofiten de la seva situació. “Existeixen unes fórmules -serveis socials, pisos d’emergència, programes socioeducatius, lloguers socials- que hem d’aconseguir que funcionin, però no pot ser que les màfies siguin la porta del darrere”, ha conclòs Martínez.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top