Oci i cultura

Quin llibre regalar per Sant Jordi? Les recomanacions dels llibreters de Sabadell

Una noia llegeix un llibre / (Iam Se7en / Unsplash)

Al suplement de Sant Jordi que publicarem demà a l’edició en paper del Diari de Sabadell, sis llibreries de Sabadell seuen juntes per parlar dels reptes i oportunitats que marcaran el seu futur. La Llar del Llibre, el LibreRío de la Plata, la Macondo, la Tècnica, Re-Read i Sabadell Còmics preparen un Dia del Llibre marcat per la competència d’Amazon i la manca de lectors.

“L’única manera que tenim per combatre Amazon és el tracte personal amb els clients”, assegura Montse Ezquerra, llibretera de Re-Read Sabadell. Apuntala aquesta opinió la visió de Cecilia Picún, del LibreRío de la Plata: “el repte de les llibreries ara és seduir el lector“, cosa que els llibreters poden fer -diu- mirant  l’abundància de novetats com “una oportunitat”. “Hem de seleccionar i fer de filtre, garantir al lector que el seu temps de lectura serà de qualitat”, explica.

Seguint aquestes premises, vam demanar als sis llibreters participants que ens guiessin per l’oceà de novetats: quin llibre regalar aquest Sant Jordi?

Joan Fàbregues (La Llar del Llibre) recomana La trena

La trena no és un llibre massa conegut ni ha tingut molt ressó mediàtic, però aquesta novel·la de Laetitia Colombani entrecreua tres històries en un final sorprenent” – EL VULL

Cecilia Picún (El LibreRío de la Plata) recomana El libro de los pájaros

El libro de los pàjaros és un llibre preciós, on un pot trobar les respostes a diferents preguntes sobre aquests animals. És una meravella, i una de les coses més maques que inclou és una pàgina amb els codis QR per escoltar els cants de cada ocell” – EL VULL

Anna i Tefi (Llibreria Macondo) recomanen Visc, i visc, i visc

“Editat per l’Altra editorial i Libros del Asteroide, Visc, i visc, i visc de Maggie O’Farrell és un llibre imprescindible, un cant a viure la vida conscientment” – EL VULL

Santiago Seguí (Llibrería Tècnica) recomana Contes des de la presó

“Prologat per Pep Guardiola, aquest llibre són els contes que Oriol Junqueras envia als seus fills de sis i quatre anys des que està pres, ja que no els els pot explicar en persona. El recomano per a tots els pares i mares, avis i àvies” – EL VULL

Rafel Sabater (Sabadell Còmics) recomana Intisar en el exilio

“A partir de la història de la Intisar, una jove iemenita que viu exiliada a Jordània, Sagar i Pedro Riera ens expliquen els darrers anys del Iemen. Mostren com la “primavera àrab” els va portar primer a un govern integrista i finalment a la guerra amb Arabia Saudí. A més, mostra com pateixen aquesta situació especialment les dones, que es queden sense drets i viuen com a esclaves” – EL VULL

Montse Ezquerra (Re-Read Sabadell) recomana Adreça desconeguda La joven de las naranjas

Adreça desconeguda, de Kressmann Taylor, es va publicar per primer cop el 1939, i és una obra visionaria que descriu la tragèdia de l’alemanya nazi. Imprescindible en els temps que corren. La joven de las naranjas, de Jostein Gaarder, és -per la seva banda- una història intensa i emotiva, un cant a les ganes de viure i una incitació al carpe diem” – ELS VULL: (1) I (2)

Comentaris
To Top