Ciutat

Records i emocions en la I ‘Nit dels jugadors’ de les Penyes

Els cinc exfutbolistes arlequinats juntament amb Gustavo Ruiz i Xavi Andreu/P.F.

Pujada d’adrenalina poques hores abans del transcendental Sabadell-Ejea d’aquest diumenge a la Creu Alta. La primera edició de la ‘Nit dels jugadors’ organitzada per les 10 penyes oficials del Centre d’Esports ha estat un èxit de participació i també un caudal de records i emocions amb la presència de cinc exjugadors que van fer història la temporada 83/84. Lino, Tanco, Zunzunegui, Manolo Sánchez i Rafa Marañón van ser peces cabdals en aquella plantilla que va aconseguir l’ascens a Segona Divisió A en el vell camp d’El Segalar de Binéfar.

La iniciativa que ha impulsat el soci Gustavo Ruiz, amb la col·laboració de les penyes, pretén homenatjar exjugadors de diferents èpoques, però en aquesta primera edició tots van coincidir en el mateix equip i això va donar encara més rellevància a l’acte conduït, amb la seva habitual professionalitat, pel periodista sabadellenc i actual conseller del club, Xavi Andreu, qui també va viure en primera persona la inoblidable tarda de Binéfar com a comentarista de Ràdio Sabadell.

Unes 130 persones van assistir a una trobada caracteritzada per l’emotivitat. Inevitable quan es parla d’una època plagada d’èxits perquè només dos anys després de Binéfar, el Sabadell va aconseguir l’ascens a Primera Divisió. Van repetir Lino i Zunzunegui al camp i Rafa Marañón a la banqueta fent tàndem amb Pedro Mari Uribarri. Els protagonistes van recordar el seu pas pel Sabadell i tots van coincidir en destacar “el gran vestidor que es va formar, érem com una família”. Rafa Marañón va ser el més agosarat explicant anècdotes d’aquella temporada. “Vaig deixar llançar totes les faltes i penals a Tanco encara que jo tenia una prima per gols i em va fer perdre un milió de pessetes… “.

Manolo recordava que “vaig arribar sent un nen amb 18 anys i l’acollida dels companys i l’afició va ser sensacional. Sempre portaré el Sabadell en el cor i li desitjo el millor perquè va ser el començament de la meva trajectòria esportiva”. Lino i Tanco van insistir en el “gran ambient” que es va respirar tota la temporada i Cecilio Zunzunegui es va referir a l’unitat com element clau.

També es va poder veure un vídeo força emotiu amb imatges de Binèfar i també de la temporada de l’ascens a Primera Divisió amb una Creu Alta plena a vessar. Gustavo Ruiz va fer un balanç positiu d’aquesta primera experiència “perquè ho hem organitzat mol de pressa i sense gaire temps. La idea és repetir cada any encara que no serà fàcil millorar el nivell dels jugadors convidats”. Els socis i penyistes van aprofitar per fer-se fotos amb els cinc exjugadors i amb altres que van assistir pel seu compte a l’acte, alguns també components de la plantilla 83/84 com Pedro Gala, Paquito o Albert Roca. També vam poder veure els Roberto Elvira, Saura, Manolo García, Alcelay o Piti.

Comentaris
To Top