Vallès

Així és el nou govern del Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal / Consell Comarcal

El Consell Comarcal ja ha presentat el cartipàs per aquest mandat. En total, el nou cartipàs està dividit en cinc àrees que estaran dirigides, majoritàriament, pels socialistes, i compta amb tres vicepresidències que estaran dividides entre les tres formacions que formen part del govern (PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem), tal com s’estipulava a l’acord que van signar el passat 4 de juliol. És un govern majoritàriament masculí, amb 4 homes i dues dones, tot i que si se sumen les dues conselleres adjuntes de l’àrea de Territori i Transició Ecològica,  sí que hi ha un govern equitatiu.

Aquest és un govern molt més compacte que el de l’anterior mandat, ja que s’ha passat de 6 àrees a 5. “En l’organització hem tingut en compte les prioritats del govern i que es puguin consolidar les polítiques i projectes iniciats i, també, afrontar els nous reptes que ens hem plantejat per aquests quatre anys”, va explicar el president, Ignasi Giménez.

En aquest sentit, el també alcalde de Castellar ha defensat que les prioritats i les accions del seu govern estaran marcades pel benestar de la ciutadania, el suport i els seveis als diversos ajuntaments i “actuar sempre a partir de criteris de transparència ètica i equitat”.

Les cinc àrees

Giménez assumirà des de la presidència les matèries de planificació estratègica i innovació, l’observatori, Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), Cooperació, Promoció turística, Infraestructures i Responsabilitat Social Corporativa.

L’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, ocuparà la primera vicepresidència i l’àrea de Desenvolupament Econòmic, Industrial i Treball.

La regidora de Junts per Catalunya a Sant Quirze Míriam Casaramona ocuparà la segona vicepresidència i s’encarregarà de l’àrea de Drets Socials. Dins d’aquesta hi haurà infància, dependència, joventut, gent gran, salut, igualtat i l’àrea bàsica de serveis socials.

L’exalcalde de Viladecavalls i portaveu d’En Comú Guanyem, Carles Rodríguez, ocuparà la tercera vicepresidència i s’encarregarà de l’àrea de Territori i Transició Ecològica. Aquesta àrea serà l’única que tindrà dues conselleres adjuntes. Una serà la quarta tinenta d’alcaldessa de Santa Perpètua, Neus Garcia, a Obra Pública i, Habitatge serà per la segona tinenta d’alcaldessa de Montcada, Mar Sempere.

La regidora socialista de Terrassa Eva Candela presidirà l’àrea de Serveis Centrals, dins la qual hi ha transparència i bon govern, administració electrònica i gestió documental, l’oficina d’atenció ciutadana i serveis jurídics, entre d’altres.

Finalment, el regidor d’Educació de Sabadell, Manuel Robles, ha estat escollit com a conseller  de l’àrea d’Educació i Formació. Dins d’aquesta, Robles gestionarà els ajuts menjador, recooperem, el transport escolar, la formació laboral i el programa d’activitats educatives.

El cartipàs del nou govern del Consell Comarcal / Consell Comarcal

Comentaris
To Top