Publicitat
Ciutat

L'Ajuntament tractarà el controvertit nou paviment de la Rambla per igualar-lo amb l'original

Les lloses instal·lades recentment (esquerra), al costat de les originals (dreta) / DS

Víctor Recacha

L'Ajuntament de Sabadell ha decidit polir el nou paviment de la Rambla perquè quedi igualat amb la resta del carrer. L'asfalt utilitzat originalment en la construcció de la via és d'un característic color vermellós, mentre que la mescla bituminosa emprada en la recent reforma és d'un to notablement diferenciat.

Segons ha informat l'Ajuntament, l'administració municipal s'ha posat en contacte amb el fabricant del material per trobar una solució i s'ha resolt fer un tractament de poliment superficial un cop s'acabin les obres, previsiblement, en poques setmanes. El DS ha pogut confirmar que la mesura afectarà el paviment de la nova calçada, però no ha trascendit si la intervenció s'extendrà a les noves lloses de la vorera. El conglomerat de les rajoles instal·lades recentment està fet amb un un morter d'apariència gris ciment, lluny del tradicional color vermellós, causant un fort rebuig per part d'alguns veïns i inclús un exregidor.

Xavi Guerrero, exregidor d'Espai Públic d'ERC, ha demanat explicacions a través de la plataforma Twitter a Aigües de Sabadell, responsable de l'obra, i l'àrea de territori de l'Ajuntament. "No estic segur que estigui permès pavimentar la Rambla amb una rajola d'un color tan diferent", ha etzibat en una publicació que ha acompanyat d'una imatge mostrant la diferència entre les rajoles noves i antigues. Guerrero s'ha mostrat alarmat pel fet que les noves rajoles "són molt més blanquinoses" que "el to vermellós" de "les de sempre".

Altres usuaris de la xarxa social també han expressat les seves queixes considerant la reforma una "xapussa" o atribuint a la "incompetència i manca de control" el resultat.

Publicitat

Per la seva banda, Aigües de Sabadell ha contestat a Guerrero a través del perfil oficial de Twitter de la companyia, clarificant que "hem fet servir les lloses del fabricant, model i acabat indicat per l'Ajuntament". Un pronunciament que l'exregidor ha agraït i al qual ha reaccionat afirmant que, en aquest cas, "hem de demanar explicacions als tècnics municipals".

En ser consultats per aquest diari, els operaris de l'obra afirmen que el canvi apreciable en el paviment "és degut principalment al pas del temps". Els obrers, sorpresos pel "rebombori" causat per la reforma, expliquen que entre ambdues lloses "hi ha 30 anys de diferència" i és habitual una diferència en el color, que "s'anirà esvaint quan plogui i amb el pas de la gent i del temps".

Tot i així, reconeixen que "serà més difícil" que el color acabi sent exactament el mateix, en haver utilitzat un material sensiblement diferent en el morter, que dona l'aparença grisosa. Un canvi que tampoc veuen fora de la normalitat —consideren que en moltes de les antigues rajoles també hi ha canvis de color apreciables—. "L'Ajuntament ens passa la referència de la llosa i nosaltres busquem el material més semblant possible", es justifiquen.

Les fonts de l'Ajuntament consultades pel DS treuen ferro al nou color que llueix el paviment després de la reforma i fins i tot asseguren que "en unes setmanes estarà igual". Tanmateix, reconeixen que, tot i que "l'asfalt s'hagés acabat igualant", hauria "passat massa temps" i per això la institució ha pres la iniciativa d'engegar el procés de poliment superficial, almenys a l'asfalt. El tractament no deixarà l'acabat "exactament igual a l'existent", però en qüestió de "setmanes", s'acabarà igualant "com a conseqüència de l'efecte de la circulació dels vehicles", diuen.

L'incident forma part de les obres que està duent a terme aquests dies Aigües de Sabadell-CASSA per renovar la canalització d'aigua potable a la Rambla. Unes obres que es van tirar endavant amb una llicència que, segons puntualitzen des de l'Ajuntament, supeditava l'autorització a l'obligació de reposar els trams de carrer afectats amb el mateix paviment prèviament existent.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top