Vallès

Nil López presidirà el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental

L'alcalde de Matadepera presidirà el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental

L'alcalde de Matadepera, Nil López / Ajuntament de Matadepera

La presidència del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental ja tindria nom. Nil López (Junts per Catalunya), l’alcalde de Matadepera, serà el successor de l’exalcalde de Sant Llorenç Savall Ricard Torralba (ERC) en el càrrec, segons han explicat al D.S. fonts properes al nomenament. Aquest es farà públic el pròxim 3 de setembre a la seu del Consell Comarcal. D’aquesta forma es confirmarien les sospites d’Esquerra Republicana, que ja advertia el passat mes de juliol que “l’acord verbal” amb Ignasi Giménez per mantenir la presidència d’aquest organisme s’havia trencat.

El president del Consorci per a la Gestió dels residus l’escolleix el consell plenari que està format per un representant polític de cada municipi. López necessita la majoria absoluta en una primera votació o majoria simple en una segona.

Segons han explicat les mateixes fonts, un dels reptes de la nova presidència del Consorci per a la Gestió dels Residus serà aconseguir que la comarca - sobretot els municipis que es gestionen - compleixi amb l’objectiu del 50% de recollida selectiva de residus que la Unió Europea ha marcat com a obligatori per a l’any 2020.

Matadepera és el municipi de Catalunya i del Vallès Occidental que lidera la taxa de reciclatge. El municipi té una xifra del 90,67% de recollida selectiva, i ja fa 14 anys que va posar en marxa el sistema de recollida porta a porta.

El perfil de López

López és matadeperenc i la major part de la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en el camp de l’arquitectura. L’any 2015 va ser escollit regidor i va fer-se càrrec d’Urbanisme durant tot el mandat. Després que l’exalcaldessa Mireia Solsona renunciés a encapçalar la llista de l’antiga convergència a Matadepera, López es va convertir en el seu successor i va ser investit alcalde del municipi el passat mes de juny després que la seva formació aconseguís la majoria absoluta en els comicis del 26 de maig.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top