Diners

Una ‘start-up’ de Sabadell crea el primer assecador de xancletes del món

Un minut. Aquest és el temps que necessita Burüdry per assecar i higienitzar les xancletes. Amb aquest dispositiu es posa fi als bacteris i fongs que es reprodueixen a les sabatilles de dutxa. Aquest giny ha estat creat per una start-up de Sabadell, Burüburan –blanc i blau, en japonès–, que té una plantilla de 10 persones.

David Infantes, amb el seu invent Burüdy / CEDIDA

“Va ser una idea de bomber”, explica David Infantes, de 41 anys, emprenedor i creador de Burüdry, fent un joc de paraules amb la seva veritable professió. Fa quinze anys que treballa com a bomber a Barcelona. Com a usuari habitual de vestidors col·lectius, Infantes va veure que hi havia la necessitat d’assecar les xancletes després de sortir de la dutxa. De fet, ell havia patit una infecció als peus ocasionada pels fongs. A més, les males olors i la humitat en aquestes sabatilles era un problema compartit entre els seus companys.

Fa vuit anys, aquest emprenedor autodidacte, que va estudiar FP d’Electricitat, es van llençar a fer realitat la seva solució amb una inversió d’uns 10.000 euros. Va haver de fer 40 prototips amb fusta per aconseguir el definitiu que eixugués i higienitzés les xancletes. Fa quatre anys, va muntar l’empresa Burüburan amb el suport de Fluidra Accelera. La multinacional de les piscines no només va aprovar la seva idea, sinó que va aportar-li 250.000 per al seu desenvolupament inicial, a canvi d’una participació en el capital de l’start-up. “Sense ells no estaria aquí”, admet Infantes.

Publicitat

Com funciona?

L’equip és de mides reduïdes (71,4 centímetres d’alt, per 40,1 centímetres d’ample i 31,3 centímetres de fons). S’instal·la sense necessitat d’obres i està dissenyat per poder adaptar-se estèticament a les necessitats de l’entorn. L’usuari ha d’obrir la porta, col·locar les xancletes dins d’uns plats, tancar la porta i prémer un botó. En un cicle d’un minut queden seques. És un procés que combina velocitat de l’aire a pressió, temperatura i llum ultraviolada. “Si treus el medi aquós a les xancletes ja no proliferen els bacteris”, subratlla .

Després d’un any de proves, ha començat la comercialització i ja se n’han venut 10 unitats. Els clients són espais esportius i establiments hotelers. Ara hi ha 30 Burüdry que “han de sortir ràpidament” per intentar recaptar uns 300.000 euros i anar a una ronda d’inversió per consolidar l’empresa a Espanya. Infantes invertirà 30.000 euros més, a l’espera d’una ampliació de capital.

El salt a la resta d’Europa es preveu a mitjà termini. L’objectiu és començar a tenir presència el 2022 principalment als països del nord d’Europa, on hi ha una forta tradició de saunes. L’expansió de l’start-up als Estats Units es preveu de cara a l’any 2025.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top