Diners

Mil milions del Banc Sabadell i el BEI per finançar pimes

Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell, i Ennma Navarro, vicepresidenta del BEI
Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell, i Ennma Navarro, vicepresidenta del BEI / CEDIDA

El Banc Sabadell i el Banc Europeu d’Inversions (BEI) destinaran 1.000 milions d’euros per donar suport a les pimes amb més dificultats per accedir al finançament. Les dues entitats han signat dos acords, que s’han instrumentat mitjançant la participació de BEI en el primer fons de titulització de préstecs al consum de Banc Sabadell.

Es tracta de la primera titulització STS (Simple, Transparent, Standarized) que s’ha col·locat al mercat espanyol després de l’entrada en vigor de la nova normativa europea enguany. Amb aquesta iniciativa, el Banc Sabadell i el BEI facilitaran fons als autònoms, pimes i midcaps que tenen dificultats per obtenir finançament per la seva grandària o pel sector en què desenvolupen la seva activitat, i a fomentar les seves inversions en digitalització. El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va dir que “es destinarà en bona part a projectes de transformació digital i a projectes innovadors, dos focus bàsics per al futur de les nostres empreses”.

D’altra banda, el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, va lliurar a la Doctora Irma Clots Figueras el XVIII Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica pel seu treball d’investigació quantitativa sobre aspectes de gènere de l’economia política. L’acte es va celebrar dimarts a la seu de Sabadell Herrero a Oviedo. Clots va fer un recorregut per la seva investigació, “concentrada en els camps del desenvolupament econòmic, l’economia del treball i l’economia pública”.

Comentaris
To Top