Publicitat
Ciutat

12 professionals del Taulí, als campaments de refugiats del Sàhara en una acció solidària

Membres de la comissió quirúrgica, durant una operació / TACC (CEDIDA)

Una dotzena de professionals del Taulí participen des de l’1 al 14 de novembre en una nova edició de la comissió mèdica, quirúrgica i solidària als campaments de refugiats del Sàhara Occidental. L’expedició està organitzada per l’Ajuntament de Sabadell  -agermanat amb el poble sahrauí- i el Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC), amb la col·laboració del Taulí, l’Institut Ribot i Serra i la Universitat de Barcelona. La d’enguany és la desena edició.

L’objectiu del projecte és detectar patologies de pediatria, cirurgia i dermatologia, cosa que han fet durant els primers dies del viatge fent més de 200 visites  a les wilayes dels campaments, i fer les intervencions per curar-les o pal·liar-les a l’hospital de Boula. Paral·lelament, la comissió socioeducativa hi fa activitats de dinamització adreçades a infants i joves relacionades especialment amb l’art i la dansa.

Publicitat

Membres de la comissió que ha viatjat al Sàhara Occidental / TACC (CEDIDA)

Entre els dotze professionals del Taulí que s’hi han desplaçat hi ha dos pediatres, dos anestesistes, dos cirurgians, una infermera quirúrgica i una d’hospitalització, un expert en TCI quirúrgic i un radiòleg. Aquest projecte es fa anualment i enguany, per primera vegada, també hi ha assistit la directora executiva de l’hospital de Sabadell i l’Albada, Cristina Carod, com a comissió tècnica del projecte. Amb la seva participació d’uns dies -no hi serà les dues setmanes-, Carod vol conèixer de primera mà el projecte i les activitats que s’hi fan amb l’objectiu de veure quins altres projectes s’hi poden dur a terme per tal de millorar l’atenció sanitària de la zona.

Dues expedicions simultànies

Aquest viatge coincideix en el temps amb l’expedició als camps de refugiats més propers a Tindouf (Algèria) que organitza la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) amb la col·laboració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Sabadell hi participa juntament amb Caldes de Montbui, Montornès del Vallès, Castelldefels i Sant Adrià del Besòs. Tècnics d’aquests municipis hi fan seguiment dels projectes que fan sobre el terreny, com un laboratori de medicaments genèrics i una fàbrica de sabó.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top