Publicitat
Ciutat

Una cooperativa d'habitatge, l'objectiu de la FAVS per a aquest any

MANUEL NAVAS I LOLI CEBREIRO, EN UNA FOTOGRAFIA D'ARXIU / D.S.

La Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) planteja la construcció d'una cooperativa d'habitatge en cessió d'ús com a objectiu del 2020. Així ho han anunciat a la roda de premsa informativa que presenta les reivindicacions de l'any entrant. L'entitat considera que és una resposta a les dificultats de la població més jove i més gran a accedir a l'habitatge.

Es tracta d'una iniciativa que ja han plantejat amb l'Ajuntament de Sabadell, tot i que encara està per detallar. La intenció és construir habitatge social a partir de l'aportació que facin els socis de la cooperativa i llogar-ho als col·lectius més vulnerables a preus socials. Així, segons el president de la FAVS, Manuel Navas, "es regularà el mercat de l'habitatge a Sabadell per la baixada de preus".

Com funciona?

Es tracta d'un model que ja està en funcionament a països del centre d'Europa. Des de la FAVS apunten que l'Ajuntament cediria uns terrenys municipals on s'haurien de construir aquests blocs. "El nombre d'habitatges dependrà del terreny que l'administració local posi a disposició, però exigirem que no es concentri només en la perifèria", detalla Navas.

Publicitat

Un cop adquirides les parcel·les, els socis de la cooperativa demanarien una hipoteca per construir els habitatges, un préstec que retornarien amb els ingressos que rebin del lloguer social. Un cop liquidat el deute, aquests edificis passarien a mans de l'Ajuntament, que adquiriria la seva gestió. A diferència del lloguer convencional, aquest model aposta per un contracte  "per a tota la vida" i amb possibilitat de transmissió a la següent generació.

Altres reivindicacions

Altres dels objectius que l'entitat té sota lupa aquest any seria el reforç de la participació ciutadana i permetre a "l'altaveu veïnal" tenir cabuda en la redacció de la nova ordenança de participació. També han posat sobre la taula les demandes històriques de policia de barri, pla integral de barri i la necessitat de la construcció de la residència pública del sud de Sabadell.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top