Publicitat
Oci i cultura

El casal Pere Quart acull dimarts una jornada pedagògica sobre la Colla de Sabadell

Rodatge del documental 'Estem voltats de pocavergonyes' / ÓSCAR ESPINOSA

El Casal Pere Quart acollirà aquest dimarts la Jornada Pedagògica Colla de Sabadell, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat amb motiu el centenari del grup. Hi participaran unes 45 persones, procedents de centres educatius de  Sabadell, però també de Terrassa, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès i Barcelona. Després de l’obertura institucional, la jornada seguirà amb una conferència inaugural, a càrrec del comissari de l’Any Colla de Sabadell, Joan Safont, titulada Quan la Colla de Sabadell va capgirar la cultura catalana.

A partir de les 11 h, cinc centres educatius de Sabadell, Barberà del Vallès i Barcelona presentaran diverses activitats al voltant de la Colla o d’algun dels seus integrants més il·lustres. També ho faran representants del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell. A continuació, s’exposaran diversos materials divulgatius que s’han elaborat per a l’àmbit educatiu, entre els quals el documental Estem voltats de pocavergonyes. Finalment, es farà un repàs a la bibliografia més adequada i actualitzada que hi ha sobre la Colla de Sabadell, amb una atenció especial a l’obra de Joan Oliver, Armand ObiolsFrancesc Trabal. Com a cloenda, de 13 a 14 h, es convidarà els assistents a passejar pels carrers de Sabadell i a descobrir alguns punts rellevants relacionats amb la Colla, a partir de textos escrits per Oliver, Trabal i Obiols.

Amb motiu del centenari de la Colla durant el 2019 s’han dut a terme al voltant de 125 activitats impulsades per la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell. A més, diversos centres han treballat a l’aula aquest grup i els seus membres i han elaborat diversos materials didàctics que podran servir a altres docents a partir d’ara.

Publicitat
Comentaris
To Top