Ciutat

Identificat el pilot mort en l’accident de l’avioneta procedent de Sabadell

Les autoritats navarreses han identificat el pilot que aquest dijous va morir en un accident d’avioneta a Noáin (Navarra), procedent de l’Aeroport de Sabadell. Es tracta de l’empresari navarrès Javier Miranda, de 64 anys i soci del Real Aeroclub de Navarra.

Miranda procedia de Sabadell per circumstàncies que no han transcendit, quan hauria comunicat a la torre de control que li fallava un dels motors del seu avió. Acte seguit, l’aparell, una avioneta bimotor, va començar un descens que va acabar impactant en una zona industrial propera a l’aeroport de Noáin – Pamplona, vora les 18:20 h.

En la seva caiguda, va xocar contra un cotxe que hi havia aparcat al lloc, que va quedar calcinat, tot a tocar d’un habitatge, en la qual en aquests moments es trobava una persona, sense que s’hagin registrat danys personals ni materials. A més, es va endur per davant una línia elèctrica que va generar un curtcircuit, i que va obligar a l’empresa energètica Iberdrola a haver d’actuar per tallar el subministrament perquè els bombers poguessin treballar per extingir les flames.

El darrer accident d’avioneta vinculat amb Sabadell va tenir lloc el 7 de desembre del 2018, quan dues persones van morir després que l’aparell amb què viatjaven es va estavellar amb una benzinera propera a la pista d’aterratge. L’informe elaborat va determinar que el sinistre va deure’s a una “incorrecta maniobra d’aproximació” del pilot. El document afirmava que l’avioneta, que segons un testimoni ocular “volava molt baix”, va xocar contra les branques d’un arbre durant l’aterratge i després va impactar contra la benzinera situada al carrer del Tibidabo, al sud-est de la pista.

Comentaris
To Top