Ciutat

Eva Abellan, nova presidenta del Fòrum de Síndics de Catalunya

Abellan, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

La Síndica Municipal de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, ha estat escollida com a nova presidenta del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya (FòrumSD). L’elecció és per un període de dos anys i es va fer en l’assemblea de membres de l’entitat celebrada dijous a Santa Coloma de Gramenet. La candidatura d’Abellan substitueix la junta directiva sortint, encapçalada pel Síndic Personer de Mollet del Vallès, Lluís Martínez Camps.

Abellan se situarà al capdavant d’una junta integrada per Merche Garcia, Síndica de L’Hospitalet (vicepresidenta); Isabel Marquès, Síndica de Terrassa (Tresorera); Eduardo Martínez, Defensor dels Veïns de Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l’Heura (secretari), Anna Martí, Síndica de la Seu d’Urgell (vocal) i Núria Plana, Defensora de la Ciutadania de Vilanova i la Geltrú (vocal).

Sociòloga

Abellan es posarà, així, al capdavant d’una junta directiva integrada per membres de diferents localitats catalanes. Abellan és la defensora sabadellenca des del maig de 2018 quan va ser nomenada per unanimitat de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Sabadell. Llicenciada en Sociologia per la UAB i postgraduada en direcció i gestió d’entitats sense ànim de lucre i d’economia social per la Fundació Pere Tarrés, ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el camp de l’acció social, la comunicació, el protocol i la consultoria sobre temes ambientals i de responsabilitat social corporativa. En l’àmbit de les defensories de proximitat, també exerceix com a vicepresidenta de l’Aliança Global d’Ombudsperson Local (AGOL), que agrupa defensors de tot el món amb la finalitat d’estendre aquesta figura i consolidar-ne el reconeixement social.

Comentaris
To Top