Publicitat
EDITORIAL

Comencem a aixecar la mirada

A principis d’abril publicàvem un reportatge en què Daniel López Codina, estadístic investigador del grup de recerca Biocom-SC de la UPC, afirmava, metafòricament: “Sant Jordi matarà el virus, i Sant Joan ho acabarà de cremar tot”. Sembla que no anava desencaminat i que la crisi del coronavirus va seguint el guió. Tot i que les dates no estan confirmades –òbviament, tot depèn dels possibles rebrots–, el govern de l’Estat ha anunciat finalment el molt esperat pla de desconfinament.

Publicitat

És un pla polèmic, tant per motius polítics com perquè no és tan clar com hauria de ser en els detalls, i s’ha fet –segons afirmen els diversos sectors afectats– sense consultar-los ni tenir en compte criteris reals de negoci. Però és un pla, al cap i a la fi, i és positiu per se: permet pensar en el futur immediat amb més confiança, i posa la recuperació de l’activitat econòmica al centre. Hem parlat amb els comerciants, hostalers i altres sectors afectats de Sabadell, i coincideixen en dues coses: el pla és confús i serà molt complicat d’aplicar, però les ganes (necessitat) d’obrir els negocis és molt gran. Sense oblidar la responsabilitat individual i col·lectiva sobre els possibles rebrots, comença a ser temps d’aixecar la mirada i pensar en el futur.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top