ESPORTS

“Estem convençuts que jugarem el ‘play-off’ exprés i estarem preparats”

Aquesta escena es veu factible al club arlequinat aquesta temporada en un 'play-off' / Ll. Franco

Mentre el futbol professional es prepara per tornar als entrenaments i es perfila el calendari per acabar la lliga sencera, els equips considerats ‘no professionals’, cas de Segona B i Tercera Divisió, viuen amb incertesa el possible desenllaç dels seus campionats. Tot està condicionat al vistiplau definitiu de les autoritats sanitàries, però circulen dues opcions, com ja va avançar aquesta setmana el Diari de Sabadell, que semblen les més factibles: el ‘play-off‘ exprés o la cancel·lació de la temporada amb l’ascens dels primers de cada grup.

Des dels clubs implicats -com poden ser At. Balears, Castelló, Logroñés o Cartagena- s’han afanyat a estendre, amb constants missatges a través dels mitjans de comunicació o xarxes socials- aquesta última possibilitat i així consumar l’ascens a Segona A als despatxos. Què en pesa de tot plegat el Centre d’Esports? El club arlequinat no ha volgut entrar en el circ dels comunicats ni valorar la situació “perquè no serveix per aportar res”, confessa el director general del club i conseller, Bruno Batlle.

De fet, la postura oficial no ha variat gens i Batlle es manté ferm: “Posant sempre per davant la salut de les persones, al club estem convençuts que jugarem el ‘play-off‘ exprés que des del primer moment va proposar la Federació Espanyola de futbol a les territorials. Entenem que serà així i puc assegurar que el Centre d’Esports estarà preparat per afrontar els protocols que siguin necessaris”. No vol entrar a valorar l’alternativa que parla de l’ascens dels quatre primers: “Mai s’ha parlat d’això en les nombroses reunions que hem mantingut amb clubs i la Federació Catalana”, explica.

En canvi, el director general del club sí que s’ha referit al futur de la Segona B. “Farem tot el que sigui possible per evitar que la pròxima temporada hi hagi un total de 98 equips. Seria una categoria menys sostenible, menys atractiva i menys competitiva. Significaria fer una passa enrere quan l’objectiu és acostar-se a la professionalització i tingui un nivell més alt”. Les possibles alternatives per evitar aquesta massificació seria aplicar descensos o la creació de la nova categoria Segona B-Pro intermèdia. De tot plegat n’haurà de parlar el president Luis Rubiales la setmana que ve en una trobada decisiva -no se sap si dimecres o divendres- amb les diferents territorials on es decidirà, probablement, el desenllaç de la temporada 19/20. O almenys es donaren les directrius perquè siguin aprovades pel Ministeri de salut que té l’última paraula.

231 partits contra 68

El ‘play-off‘ exprés que es proposa per la Segona B es jugaria en un termini d’uns 10 dies en una seu única per evitar riscos. S’havia parlat d’El Pinatar de Múrcia i La Condomina com a escenari dels partits. També ha sonat la Ciutat Esportiva de Las Rozas de Madrid, però no hi ha res decidit. En tot cas, participarien 16 equips (els 4 primers de cada grup) i es jugaria amb el model habitual (els primers jugarien entre i la resta pel camí més llarg), però les eliminatòries serien a partit únic. Això significa que es jugarien un total de 14 partits.

Caldia afegir els ‘play-off‘ de Tercera Divisió amb un model diferent. Es jugarien a cada territorial entre els quatre primers classificats: semifinals (primer contra quart i segon contra tercer) i la final per decidir el campió que puja a Segona B. Això suposa 3 partits per cadascú dels 18 grups de la Tercera Divisió, en total 54. Sumant les dues categories, sumen 68 partits, una xifra molt allunyada dels 231 que es preveuen disputar entre Primera i Segona Divisió A per acabar la temporada. Sembla, doncs, raonable la possibilitat de fer un ‘play-off‘ exprés acotat a unes dates molt concretes i sense el risc de viatges com passa en el futbol professional.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top