Publicitat
ESPORTS

Pedro Capó: "Els ascensos només es poden guanyar al terreny de joc"

A l'espera. La plantilla del Centre d'Esports es mostra expectant davant la imminent decisió de la Federació Espanyola de Futbol sobre el desenllaç de la Segona Divisió B, categoria considerada "no professional" malgrat que la majoria de futbolistes tenen fitxa professional. Tal com va avançar la setmana passada el Diari de Sabadell sobre la taula només hi ha dues opcions: la disputa d'un play-off exprés entre els quatre primers dels 4 grups o l'ascens administratiu dels primers classificats després de 28 jornades.

En els últims dies s'han intensificat els missatges a les xarxes socials al voltant d'aquesta controvèrsia, sobretot per part dels equips afectats. Cadascú ha defensat els seus interessos i passi el que passi la polèmica sembla assegurada. Fins i tot no es descarten reclamacions per via judicial. Per això la Federació Espanyola va buscar el suport jurídic del Consejo Superior de Deportes (CSD), però només ha trobat 'via lliure' per decidir ascensos i descensos amb els formats que consideri, dins "d'uns criteris de justícia i mèrit esportiu". De fet, és una manera de rentar-se les mans i trasllada tota la responsabilitat a l'ens federatiu, que ja té marcat el full de ruta: dimecres està prevista la reunió amb els presidents de les diferents territorials per comunicar la decisió; dijous hi ha junta directiva de la RFEF i divendres la Comissió Delegada seria l'encarregada de donar-li oficialitat.

Si el futbol professional es prepara per a la tornada amb el repte d'afrontar 231 partits entre Primera i Segona A, semblaria lícit pensar que és possible un 'play-off' exprés que significaria disputar 14 partits en un període màxim de 10 dies en una o dues seus. Així ho veu també el vestidor del Centre d'Esports, un dels implicats com a tercer classificat del grup tercer.

Resposta contundent

Un dels capitans, Pedro Capó, es va mostrar força contundent en declaracions al Diari de Sabadell. "El nostre pensament és que un ascens només es pot aconseguir al terreny de joc. Sabem que ni es planteja l'opció d'acabar la totalitat del campionat, que seria el més just, però també tenim clar que el primer lloc, sigui a la jornada 28 o 38, no atorga cap ascens directe. Tot es decideix en un 'play-off' i la possibilitat de fer aquesta modalitat exprés entre els quatre primers és la millor".

El polivalent jugador menorquí recorda que "encara quedaven 30 punts per disputar. Ni el Castelló tenia el primer lloc assegurat ni nosaltres, que dues jornades abans érem líders, jugar el 'play-off'. Podien passar encara moltes coses. El mateix Castelló també està pendent d'una reclamació del Vila-real B. Però els que estàvem en zona de 'play-off' hem fet uns mèrits durant la competició i no podem tenir el mateix premi que equips que estaven en descens i no baixaran perquè així ho ha decidit la Federació".

Capó, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

També considera que hi ha hagut elevades dosis d'egoisme i això s'ha reflectit a les xarxes socials últimament. "Al final, cadascú busca el que més el beneficia. Al principi, els quatre primers veien bé fer el 'play-off' exprés, però en el moment que es va escampar la possibilitat que podia pujar només el primer, han sortit tota mena d'opinions. El capità de l'At. Balears deia que havien de pujar ells i jo li pregunto: per què? En un 'play-off' només dos primers tenen assegurat l'ascens, els altres dos queden en les mateixes condicions que la resta".

"Som uns treballadors més"

Sobre la tornada del futbol, Pedro Capó tampoc es mossega la llengua. "Els jugadors no som ni més ni menys que ningú, som uns treballadors més. Els del Sabadell vivim del futbol i si ara ens diuen que hem de jugar, doncs ho haurem de fer. El risc zero no existeix ara mateix i serà gairebé impossible durant un temps, potser mig any. Tocarà conviure amb el virus en menys mesura. És un lloc més de treball i penso que entre tots hem d'intentar tornar a una certa normalitat mentre sigui possible".

Tampoc creu que sigui cap inconvenient el fet d'haver de jugar el possible 'play-off' exprés el mes de juliol. Això passa perquè fins al 24 de maig no podran començar a entrenar a les seves instal·lacions i després caldran unes setmanes de pretemporada. "Si ha voluntat de jugar segur que arribarem a acords per allargar unes setmanes els contractes. Estem parlant de 16 equips". D'altra banda, veuria una "bogeria" ampliar la categoria a 98 equips com pretén fer la Federació Espanyola per la temporada 20/21.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top