Publicitat
Ciutat

La cessió de locals municipals serà regulada per evitar ‘clientelismes’

Un dels punts més controvertits del ple municipal de juny, celebrat dijous, va ser l’aprovació inicial del reglament per la cessió a entitats ciutadanes sense ànim de lucre de l’ús estable d’espais municipals. La normativa, que va sortir endavant amb l’únic suport de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició, pretén «fugir del clientelisme», com va dir la tinenta d’alcalde Glòria Rubio. De moment el reglament no entrarà en vigor perquè l’aprovació és inicial. No obstant, el document que es va aprovar recull les bases per evitar que «els locals s’adjudiquin en funció d’amics o enemics», com va argumentar la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez. La norma vol establir «una relació clara i objectiva» entre les entitats i l’Ajuntament i especificar els «drets i deures de cada part ja que fins ara la cessió era més aleatòria en funció de cada moment», segons l’alcalde, Juli Fernàndez. L’objectiu però, no va convèncer l’oposició que va considerar que el nou sistema de cessió de espais municipals perjudicarà les entitats més humils. I ho van argumentar fent referència a que les entitats estaran «obligades a la conservació i manteniment ordinari dels espais  i «s’hauran de fer càrrec de la contractació i abonament de tots els subministraments necessaris per la seva activitat (electricitat, aigua telèfon, gas, etc) de la neteja de l’espai així com de la tramitació dels permisos que siguin necessaris». La sessió plenària de dijous també va donar els vist-i-plau al decret d’alcaldia, signat el 13 de juny, que resol comparèixer com acusació popular a cinc peces del cas Mercuri i va ser aprovada la moció en favor dels treballadors de la Clínica del Vallès sense el suport del Govern. 2.1 A 8 COL

Publicitat
Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top