Ciutat

Sabadell vol passar dels 3.200 viatges en bici diaris als 120.000 l’any 2030

Nou carril bici construït al passatge Enginyer Playà de Can Feu
Nou carril bici construït al passatge Enginyer Playà de Can Feu / ESTEVE BARNOLA

Després de tres plans que tenien com a objectiu fer de Sabadell una ciutat transitable en bicicleta sense aconseguir-ho, l’Ajuntament ha anunciat que redactarà un nou document, partint dels anteriors, més ambiciós i que busca ampliar notablement la xarxa ciclable així com els desplaçaments en aquest mitjà de transport.

El tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant, ha presentat aquesta setmana els estudis previs del Pla Director de la Bicicleta que persegueix que aquest mitjà de transport guanyi presència a la ciutat.

Actualment els viatges en bici representen tan sols el 0,4 per cent de tots els desplaçaments que es fan a dins de la ciutat en qualsevol mitjà de transport. No obstant, l’Ajuntament es fixa com a objectiu anar incrementant aquest percentatge fins a un 4,6 per cent d’aquí a tres anys i fins a gairebé un 15 per cent l’any 2030.

Aquest propòsit, de complir-se implicaria que els sabadellencs passessin de fer 3.200 viatges diaris en bici, com realitzen ara, a 40.000 el 2020, i 120.000 d’aquí 13 anys. I per fer-ho possible, al 2020 Sabadell disposarà de 169 kilòmetres de carril.
El nou document parteix dels que es van redactar amb anterioritat: pla de promoció de la bici del 1991, Pla Director del 1999 i Pla de Mobilitat Urbana 2009-2014.

Pel que fa a l’actuació més immediata, el tinent d’alcalde ha anunciat que enguany la ciutat disposarà de més de 9 kilòmetres de nous carrils segregats tal i com recull el Pla de Mandat 2015-2019 de l’equip de govern.

Els treballs començaran el proper mes d’abril a la Ronda Ponent a on s’habilitaran poc més de mig kilòmetre (570 metres) de carril bici per sentit segregat. El pressupost de l’adjudicació d’aquests treballs ascendeix a poc més de 144 mil euros. A aquests caldrà sumar els 306 metres de la Rambla Ibèria i l’1,2 kilòmetres de les obres d’urbanització de la carretera N-150. Al llarg d’aquest any també es preveu fer l’itinerari de la carretera de Matadepera BV-1248, amb 1,4 kilòmetres de carril bici bidireccional.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top