Publicitat
Ciutat

Els autobusos de Sabadell creixen per sobre de la mitjana en nombre d’usuaris

Vehicles aparcats a les cotxeres de la TUS, situades al passeig Comerç, al sud de la ciutat
Vehicles aparcats a les cotxeres de la TUS, situades al passeig Comerç, al sud de la ciutat / LLUÍS FRANCO

- Yolanda Rico -

Tot i la manca de recursos que ha patit el servei d’autobusos irbans en els darrers anys, la recuperació econòmica i els canvis d’hàbits de la població s¡assenyalen com factors clau en la recuperació del passatge per part de les línies de la TUS.

L’any 2016 es va tancar amb una xifra rècord des que va començar la crisi. Gairebé 13 milions de persones van pujar als autobusos de la cooperativa Transports Urbans de Sabadell. Una xifra que suposa un increment del 2,5 per cent (320.182 usuaris més) respecte l’any anterior i que situa el servei de la TUS com el que més va créixer en nombre d'usuaris durant l'any passat en el conjunt de municipis de l'Àrea Metropolitana.

I la tendència al alça la confirmen també les dades referides al primer quadrimestre del 2017 en què els clients, com prefereix anomenar al viatgers l'Ajuntament, han crescut un 3,8 per cent en comparació al mateix període de l'any passat.

Publicitat

Només en dies feiners lectius, es va registrar un augment de viatgers del 4,42 per cent. És a dir, al llarg de l’any passat cada dia van pujar a l’autobús 2.205 persones més que al 2015 en dies feiners lectius.

Els responsables de la cooperativa de transport i el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, van presentar dilluns els resultats i amb les dades a la mà tenen clar quin és el repte pels propers anys: «optimitzar els recursos i seguir guanyant usuaris», va dir l'edil. En aquest sentit, assenyalava els canvis que, en matèria de mobilitat, hi haurà de forma immediata a la ciutat.
En primer lloc la inauguració de les tres estacions dels Ferrocarrils el proper dia 20 de juliol i, en segon, la implantació del pla de mobilitat al centre a finals d'any.

Facilitar l’adquisició dels abonaments T-10, T-Mensual i T-Mnesual Jove a la població és l’objectiu de l’ampliació de la xarxa de punts de venda. N’hi haurà 48, dels quals 28 són comerços locals situats a diferents barris de la ciutat, a on a causa del tancament d’algunes oficines bancàries els veïns no podien adquirir els títols.També es podran adquirir a 22 oficines bancàries (on només es pot comprar la T-10) i l’Oficina de Mobilitat que aquest dimarts romandrà tancada per obre d’ampliació. Properament es farà una campanya informativa per informar dels nous punts de venda i de l’actualització de l’app de la TUS que ofereix informació sobre les línies, els horaris i els punts de venda.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top