Ciutat

La Policia Municipal acampa a Sant Roc per exigir millores laborals

Els policies mantindran l’acampada 24 hores, fins aquest dijous al matí
Els policies mantindran l’acampada 24 hores, fins aquest dijous al matí / LL. F.

Agents de la Policia Municipal van acampar dimecres al matí, coincidint amb la celebració del Ple municipal, a la plaça Sant Roc per exigir millores laborals. L’acció, que es preveu es mantingui fins aquest dijous al matí, es suma a les protestes del cos des de fa més d’un any.

Manca d’agents i insuficiència de places a les noves convocatòries, «desastre organitzatiu i aplicació d’un model policial que no permet atendre el requeriment de la ciutadania», són dues de les denúncies fetes pels sindicats amb representació a la Policia Municipal.

UGT, CCOO i el Sindicat Professional de Policies Municipals (SPPM-CAT) adverteixen que «la pressió que hem exercit comença ara a donar fruits pel que fa a la millora en la prestació del servei però encara queden coses per millorar». En aquest sentit, reivindiquen també més inversió en el cos.

La crema de contenidors no ha fet més que agreujar la situació, segons denuncien. «Mentre no hi ha hagut incidències greus no s’ha acabat de notar, però ara tenim un problema de seguretat pública important i no arribem a donar resposta», va explicar Iñaqui Aldaz, delegat d’UGT a la secció sindical del consistori. Xavier Bartroli, portaveu del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya i president de la secció sindical a l’Ajuntament de Sabadell, va indicar que l’objectiu de l’acampada que van iniciar a les 9 del matí és «per una banda millorar la qualitat del servei amb més recursos personals i materials i per l’altra fer respectar els nostres drets davant un Ajuntament que els està trepitjant de forma sistemàtica». Els agents han advertit que mantindran les acampades sempre que considerin adient si no s’atenen les seves demandes.

El Grup Municipal de Cs va mostrar el «total suport a les reivindicacions dels treballadors de la Policia Municipal» segons el portaveu, José Luis Fernández. La formació va recordar que fa un any ja va dir que era «un error» la reestructuració del torn de nit per ampliar la policia de proximitat de dia i que comportaria «una degradació del servei». Fernàndez, va afegir que «es va recomanar a l’equip de govern que negociés una sortida beneficiosa per als veïns i per a la plantilla».

To Top