Ciutat

Aprovades inicialment cinc noves incorporacions al nomenclàtor

Vista aèria de la plaça Marcet, que canviarà de nom a plaça de les Dones del Tèxtil / CEDIDA

La Junta de Govern Local d’avui ha aprovat inicialment cinc noves incorporacions en el nomenclàtor de Sabadell. Es tracta, per una banda, dels noms de Patricio Peñalver, Cipriano Martos i Pi-pi: les dues primeres, en un espai encara per decidir, mentre que en el cas de la tercera s’oficialitzarà el nom amb què es coneix popularment. 

Per l’altra, s’inclouran els noms de Clara Campoamor i les Dones del Tèxtil, que substitueixen els de les places d’Antoni Llonch i Alcalde Marcet, respectivament. La decisió d’eliminar els noms de Josep M. Marcet i Coll i d’Antoni Llonch i Gambús -apunten des del consistori- es va prendre perquè van ser alcaldes durant el franquisme i, per tant, no elegits democràticament, sinó designats directament pels responsables del règim.

El Ple municipal del passat 28 de febrer va aprovar per majoria, amb l’abstenció de Cs i el vot contrari del PP, una moció impulsada per Sabadell per la República que proposava formalitzar un compromís municipal de retirar del nomenclàtor de Sabadell tots els referents franquistes.

Els terminis previstos

És previst que el dijous 4 d’abril aquest acord es publiqui a l’Oficial de la Província de Barcelona (BOP), al tauler d’edictes de la seu electrònica de municipal i a un dels diaris de més difusió en l’àmbit municipal. A partir de l’endemà, i durant 20 dies hàbils, la ciutadania podrà presentar-hi al·legacions. En el cas que no hi hagi al·legacions, els acords quedaran definitivament aprovats el dimarts 7 de maig. En cas contrari, la Junta de Govern haurà d’acceptar o de desestimar-les en la sessió del 13 o del 20 de maig.

Dones del Tèxtil i Clara Campoamor, els nous noms de les places Marcet i Antoni Llonch respectivament

Comentaris
To Top