Diners

El preu mitjà del lloguer a Sabadell ja supera els 1.000 euros mensuals

Un habitatge amb un cartell de lloguer a la Via Massagué / VICTÒRIA ROVIRA

1.038,11 euros mensuals. Aquest és el preu mitjà de lloguer d’un habitatge a Sabadell durant el primer trimestre del 2019. Aquesta xifra s’extreu de l’informe del mercat de lloguer que l’Observatori de l’Economia Local (OEL) elabora a partir de la informació publicada en diferents portals immobiliaris. Segons aquest estudi, el preu mitjà s’ha incrementat un 12% respecte al mateix període de l’any passat i un 33,4% respecte al trimestre anterior.

La raó d’aquest encariment es pot trobar en l’increment desorbitat del districte 5 –Gràcia i Can Feu–. En aquesta zona s’ha passat de pagar 881,43 euros a 1.409,14 euros mensuals, un augment del 59,9% respecte al primer trimestre del 2018. Així, llogar un habitatge a Gràcia i Can Feu és més car que fer-ho al Centre i Sant Oleguer, que costa 1.076,64 euros al mes.

Amb tot, aquestes dades s’han de posar en context. Aquesta mini bombolla del lloguer seria provocada per set nous habitatges que hi ha disponibles enguany, que doblen l’oferta respecte a l’any passat. En tot cas, caldrà veure com evoluciona aquesta tendència en aquesta zona durant el 2019, ja que s’ha revalorat després de l’acabament de les obres del soterrament dels FGC amb l’obertura del passeig de Can Feu amb la futura urbanització que començarà el 2020.

El districte més econòmic és el 3, amb 765,83 euros mensuals. Tot i això, és el segon –després del 5– en què s’ha encarit més, un 12,3%. Els altres dos districtes que han augmentat el seu preu mitjà de lloguer és el 6 (+6,8%) i l’1 (+4,4%).

A l’informe també s’analitza el preu mitjà del lloguer segons la superfície. En aquest sentit, els habitatges de menys de 60 metres quadrats costen 683,33 euros; entre 60 i 90 metres quadrats, 786,82 euros; entre 90 i 120 metres quadrats, 956,10 euros; i els de més de 120 metres quadrats, 1.457,96 euros.

16 habitatges més en lloguer

Segons les dades disponibles en els diferents portals immobiliaris que ha analitzat l’OEL, el primer trimestre del 2019 hi havia 148 habitatges en lloguer oferts, 52 menys que en el trimestre anterior, però 16 més que un any abans (+12,12%).

Més de la meitat de l’oferta d’habitatge de lloguer a la ciutat es concentra en el districte 1. De fet, és al Centre on més ha augmentat el nombre d’immobles disponibles, un total de 28 més. En canvi, als districtes 6, 4 i 3, l’oferta de pisos de lloguer  s’ha reduït amb una davallada total de 17 pisos menys.

Comentaris
To Top