Ciutat

Les entitats buscaran el compromís dels candidats

Un moment del primer debat / ÓSCAR ESPINOSA

Més de quaranta entitats i institucions sabadellenques van decidir unir-se per debatre el futur de la ciutat i presentar les conclusions i principals problemes als candidats de les principals agrupacions polítiques de la ciutat, i aquest impuls inicial va cristal·litzar en el cicle de debats 9 compromisos per Sabadell. Aquesta sèrie de trobades obertes als ciutadans conclou demà, dimecres 8 de maig, amb una sessió final que reunirà els nou caps de llista dels principals partits polítics de Sabadell.

Serà un esdeveniment focalitzat a buscar compromisos concrets dels candidats al voltant dels reptes i problemes que han sorgit al llarg del cicle de debats. La sessió, moderada per Marc Basté, editor del Diari de Sabadell, tindrà lloc a les 18.30 h, a l’auditori de Fira Sabadell (plaça de la Sardana, 7), i és oberta al públic fins a cobrir l’aforament. El debat es retransmetrà també en directe a través de la pàgina web del diari (www.diaridesabadell.com). “Ens interessen més nou respostes concretes a nou temes concrets que no pas generalitzar”, explica la secretària general del Gremi de Fabricants, Núria Aymerich, una de les impulsores del cicle de debats de les entitats.

Els nou alcaldables –Marta Farrés, Joan Berlanga, Juli Fernàndez, Maties Serracant, Lourdes Ciuró, Adrián Hernández, Marisol Martínez, Esteban Gesa i Ramon Vidal– afrontaran davant la societat civil un acte pensat per compartir les visions sobre el futur de la ciutat, posar-hi de relleu les problemàtiques i fer propostes per solucionar-les.

9 compromisos per Sabadell va començar amb una sessió dedicada al model territorial, va seguir amb una referida al projecte econòmic i productiu de la ciutat i va tenir una tercera sessió per tractar el projecte social, cultural, esportiu i de coneixement.

Un projecte comú

Pel que fa a les entitats participants, provenen de molts àmbits socials: des de la cultura –la Fundació Bosch i Cardellach, la Fundació 1859 Caixa Sabadell o Òmnium Cultural– fins a l’esport –Club Natació Sabadell, Panatlhon Club Sabadell– o l’acció social –Càritas, Creu Roja, Rebost Solidari, Esquitx, Actua Vallès, CIPO, AVAN–.

Hi ha un pes destacat per a l’economia –hi col·laboren, entre d’altres, Gremi de Fabricants, Cambra de Comerç, PIMEC, Centre Metal·lúrgic, Comerç Centre, els sindicats CCOO i UGT i  la Xarxa Onion–, i també de centres educatius –l’ESDi, la UAB– o agents com la Federació d’Associacions Veïnals, Via Vallès, l’Hospital Parc Taulí.

Comentaris
To Top