Ciutat

Marta Ribas (Catalunya en Comú): “La residència del sud és un clar exemple de què la Generalitat no compleix els seus compromisos”

Eduard Navarro, Joan Berlanga, Francisco Fernando i Marta Ribas, aquest dijous / D.S.

La diputada al Parlament Marta Ribas, de Catalunya en Comú, culpa al “desgovern de Torra i Aragonès” de què “la residència del sud és un clar exemple de què la Generalitat no compleix els seus compromisos”. Ribas es remunta a les promeses del govern català tant dels anys 2006 com 2010 de construir dues residències a Sabadell, cosa que mai s’ha fet. La diputada ha recordat que el 2010 hi havia partida pressupostària, 30 milions d’euros, i ha denunciat que “ara mateix la Generalitat està invertint 0€ en fer places de residència públiques, i està deixant desemparada a la gent gran de Catalunya”.

Acompanyada de l’alcaldable de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, Ribas ha visitat aquest dijous els terrenys on ha d’anar la primera residència pública de la ciutat. Els comuns parlen d’una anomalia, segons Fernando Francisco, 18è a la llista sabadellenca, “Sabadell és l’única ciutat de Catalunya amb més de 200.000 habitants que no té ni una sola plaça pública de residència”.

Dues residències

Els comuns reclamen la construcció de dues residències, tal com recorden van pactar l’exalcalde Manuel Bustos i l’exconsellera de Benestar i Famílies Carme Figueras el 2006. El 2010 també hi va haver un acord, de Bustos amb l’aleshores consellera d’Afers Socials i Ciutadania, pel que aquell mateix any havien de començar les obres. Una seria la del sud i l’altra aniria al nord, a l’avinguda d’Estrasburg.

Joan Berlanga ha remarcat la importància de tenir “aliances” a les altres institucions com el Parlament de Catalunya, el Congrés i el Parlament Europeu per “remar en la mateixa direcció”.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top