Ciutat

L’IES Miquel Crusafont es manifesta perquè Educació no tanqui la unitat de suport a l’educació inclusiva

Aquest matí, professors i alumnes de l’IES Miquel Crusafont dels Merinals s’han manifestat davant dels Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental, a la Gran Via, per protestar per la decisió del departament de tancar la Unitat de Suport Intensiu a l’Educació Inclusiva (SIEI). La decisió implica que, els alumnes que són atesos en aquesta unitat, romandran al centre però sense suport educatiu.

L’IES Miquel Crusafont és un centre educatiu catalogat de màxima complexitat i aquesta unitat de suport és un dels recursos educatius dels quals disposen els docents per fer front a l’educació d’alumnes amb problemes d’aprenentatge. Dificultats que van des de trastorns de conducta, espectre autista, negativisme desafiant i altres patologies.

Manifestació a les portes d’Educació / LLUÍS FRANCO

La unitat de l’IES Miquel Crusafont ha arribat a tenir fins a 8 alumnes atesos per professors especialitzats. Quatre d’aquests alumnes marxen, però segons explica el director del centre, Robert Velàsquez, hi ha dues famílies amb aquesta necessitat i un altre alumne de primer d’ESO. Educació considera que el centre no arriba al nombre d’alumnes suficient per mantenir la unitat oberta, que és de 6 a 10 alumnes. Des de l’IES Miquel Crusafont es discrepa d’aquesta valoració. Segons el seu director, són 8 alumnes amb necessitats especials els que tenen comptabilitzats. Velàsquez diu que fa un any que demanen que algú se’ls miri “perquè nosaltres creiem que necessiten aquest recurs, però el que passa és que ningú se’ls ha volgut mirar”.

“L’IES Miquel Crusafont té aquesta unitat des de l’inici de la seva creació, i ha servit de model pels altres centres” diu Velàsquez, que afegeix que “és una bona ajuda per l’alumnat que és més feble i és una manera d’aconseguir l’escola inclusiva per la qual s’està lluitant”. Si la mesura del Departament d’Educació s’acaba aplicant és passarà de 58 hores de personal a 9,5 hores. Velàsquez diu que, el director dels Serveis Territorials, li ha ofert mitja dotació de vetlladora “la vetlladora té unes altres tasques. No té una educació específica d’educació especial”. Aquesta figura, està pensada per nens que tenen problemes de motricitat, per si cal posar una sonda o bolquers,” però no per fer reforç educatiu”, insisteix Velàsquez.

Les SIEI es van crear per fer reforç educatiu a nois i noies amb dificultats. En principi les unitats disposaven de dos professors especialitzats i una educadora. Amb les retallades, aquests serveis ja es van veure afectats. Ara, diu Velàsquez, “tot i que ens diuen que ja ha acabat la crisi, no tan sols no han retornat les dotacions inicials sinó que -en aquest cas- ens la volen suprimir”.

Comentaris
To Top