Ciutat

Gabriel Fernàndez (ERC): “Podem ha vingut a canviar la història per apujar-se el sou”

La relació de Junts amb ERC i Cs ha començat el mandat amb mal peu. El portaveu republicà explica en quin punt estan les relacions a l’oposició

D.S.

El D.S. entrevista Gabriel Fernàndez, portaveu dels republicans a l’Ajuntament. Explica en quin punt es troben les relacions amb Junts per Sabadell, després que en el primer ple del mandat la formació de Lourdes Ciuró acordés la pujada salarial del govern Farrés.

En quin punt es desfà l’estratègia comuna pels salaris amb Junts i Cs?

Nosaltres volíem millores per als grups municipals de l’oposició i mai vam parlar d’una pujada salarial. I de sobte ens vam assabentar per la premsa de la proposta del govern i que Junts hi votaria a favor. Aleshores vam suposar que s’hauria negociat a part.

Per què es refereix a Junts com la ‘dreta catalana’?

Que sigui de dretes no és cap insult. No ho vaig fer per ofendre, sinó perquè va ser l’excusa de la senyora Morell per no pactar amb ERC i la Crida… quan ara acorda amb Ciuró la pujada de sous. No és un tema de dretes o esquerres, de fet vull una dreta correcta.

Per això parlava amb Junts i Cs i no amb la Crida?

Amb la Crida parlem. Una altra cosa és que no vinguessin a les reunions sobre l’augment de salaris.

Posa molt èmfasi en Podem i Morell.

Podem ha vingut a canviar la història com han fet tots: per apujar-se el sou. No sé si en les negociacions amb el PSC hi va haver salaris pel mig… Nosaltres no vam parlar de salaris.

Vostè és el portaveu d’ERC i no Juli Fernàndez. Es prepara un relleu?

No. Cadascú té les seves responsabilitats i el que fa ara ERC és planificar una bona feina d’oposició.

Comentaris
To Top