Publicitat
Diners

El Banc Sabadell ven la seva promotora immobiliària a Oaktree per 882 milions

Un dels terrenys de Solvia on està projectada la construcció d'habitatges a la Creu Alta / D.S.

El Banc Sabadell ha tancat la venda del 100% de Solvia Desarrollos Inmobiliarios (Sdin) Residencial, SL i un conjunt d’actius immobiliaris–majoritàriament sòl per a promocions immobiliàries– a una entitat controlada per fons gestionats i assessorats per Oaktree Capital Management. L’import total ha estat de 882 milions d’euros. Segons ha comunicat l’entitat financera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’operació es va tancar dissabte passat.

El Banc Sabadell va posar a la venda aquesta promotora immobiliària a principis de febrer. Solvia Desarrollos Inmobiliarios és l’última divisió del Banc Sabadell lligada al mercat i el seu sòl estava taxat en 1.200 milions d’euros. Es tracta d’una escissió de l’antiga Solvia, que agrupava tots els actius immobiliaris i les seves gestions.

El desembre passat, el Banc Sabadell va acordar la venda del 80% del capital social de Solvia Servicios Inmobiliarios, SLU (Solvia) a Lindorff Holding Spain, SAU, societat que pertany al fons suec Intrum AB. En el marc d’aquest acord, la filial de serveis immobiliaris de l’entitat sabadellenca va ser valorada en 300 milions d’euros.

L’entitat financera afirma que l’operació generarà uns resultats estimats en l’exercici de 23 milions d’euros després d’impostos amb un impacte positiu en la ràtio de capital Common Equity Tier 1 (fully loaded) de 7 punts bàsics.

A més, el banc gairebé acabarà la neteja del seu balanç d’actius tòxics. Si més no, en un any ha realitzat desinversions que superen els 12.500 milions d’euros en actius bruts problemàtics.

Publicitat
Comentaris
To Top