Publicitat
Esports

El marxador olímpic Jesús Ángel Garcia Bragado, convidat de luxe en el Panathlon Club

Jesús Ángel Garcia Bragado ha explicat anècdotes i situacions de la seva llarga carrera / Lluís Franco

L'atleta espanyol amb més participacions en Mundials (13) i Jocs Olímpics (7), Jesús Ángel García Bragado, ha estat el convidat de luxe en la trobada mensual del Panathlon Club sabadellenc que presideix Josep Masip. 'Chuso' García Bragado, com se'l coneix en l'àmbit esportiu, va ser un dels grans protagonistes en el recent Mundial d'atletisme celebrat a Qatar, on va aconseguir, amb gairebé 50 anys, el vuitè lloc en els 50 quilòmetres marxa que li dóna la possibilitat de participar en els Jocs Olímpics de Tòquio'2020. Serien els vuitens per l'incombustible atleta madrileny establert a Catalunya des de fa molts anys.

És una llegenda viva de l'esport. Amb una trajectòria envejable -un títol mundial i dos subcampionats i la participació en 7 Jocs Olímpics des de Barcelona'92-, Garcia Bragado ha impressionat als socis de l'entitat sabadellenca pel seu discurs humil i sincer, amb un excel·lent català malgrat néixer a Madrid. "Vaig començar a fer atletisme al barri de Vallecas, el club Tajamar, i mai hauria imaginat que arribaria tan lluny. El dia que feia 16 anys van escollir Barcelona com a seu olímpica i sis anys després jo hi participava. Va ser una experiència inoblidable". Ha explicat que a Atenes, en el 2004, es quan es va veure més a prop de la medalla olímpica. "Anava cinquè i veia els dos russos molt a prop, però amb dos advertiments de desqualificació a sobre vaig preferir no arriscar i guanyar el diploma olímpic que mai havia aconseguit".

Publicitat

Aquells dos atletes russos que van acabar per davant d'ell a Atenes després estarien involucrats en la polèmica del dopatge. García Bragado ha admès que "si un vol pot trobar productes fora de les regles. Sempre hi ha metges sense ètica. Jo tinc la tranquil·litat de fer les coses bé i en el marc de què està permès. Potser a vegades he estat víctima dels tramposos".

Ha parlat dels seus problemes al maluc i diverses intervencions per trobar solucions i seguir competint. "En aquest aspecte vaig tenir la sort d'anar a parar a les mans del doctor Ribas, de la Dexeus, i això em va permetre allargar la carrera esportiva". Una carrera que té previst tancar el 2020 amb els seus vuitens Jocs Olímpics a Tòquio, plaça que es va guanyar amb gairebé 50 anys en el recent Mundial de Qatar, disputat en unes condicions quasi infrahumanes. La temperatura al vespre no baixava dels 30 graus amb una humitat altíssima. "Jo sempre m'he mogut molt bé amb calor i crec que això em va afavorir per acabar vuitè i tenir l'opció de classificar-me pels Jocs". A Tòquio, per cert, s'acomiadarà la mítica prova dels 50 quilòmetres. Després, García Bragado es vol dedicar a exercir com a podòleg i mantenir una vida saludable. Com a colofó, ha signat en el llibre d'or del Panathlon Club i s'ha fet la foto de família amb tots els socis que omplien la sala de l'Hotel Urpí. Entre els convidats hi havia el veterà atleta sabadellenc Josep 'Honved' Orriols, una altra institució del món de la marxa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top