Publicitat
Oci i cultura

Petit tastet a La Quartera del que serà la Fira del Llibre Feminista

El llibre 'La memòria de l'aigua', de Montse Barderi / VICTÒRIA ROVIRA

Els amants de la literatura feminista han pogut anar fent boca de cara al 29 de febrer. Aquest dissabte, a la sala La Quartera de Can Capablanca, s’ha presentat la fira dedicada als lectors d’aquest gènere, que aterrarà d’aquí a tres setmanes a la ciutat per cinquena vegada. Ha estat un petit avenç d’allò que es podrà trobar a la plaça del Doctor Robert: una mica de música i teatre, però sobretot llibres.

La V edició de la Fira del Llibre Feminista de Sabadell, que vol tenir un caràcter intergeneracional, és una iniciativa autogestionada. “Per nosaltres serà un espai d’intercanvi d’idees”, han apuntat des de l’organització. Sobre la temàtica de l’esdeveniment, el feminisme, s’ha avançat: “Difondre’n textos, reflexionar-hi, donar-lo a conèixer o simplement posar-lo en pràctica en la producció cultural són els eixos de la fira”.

La voluntat de l’organització és que la cita s’abordi des d’una perspectiva internacional: “La nostra voluntat és donar visibilitat i teixir aliances amb diferents moviments feministes del món”.

La Fira va sorgir ara fa cinc anys com una iniciativa cultural d’algunes entitats de la ciutat com Bruixes del Nord i el Moviment Popular de Sabadell (Endavant -OSAN-, COS, Arran, Justa Revolta i Can Capablanca).

Un petit aperitiu

La memòria de l’aigua (Premi Prudenci Bertrana, 2019) ha estat la primera novel·la presentada de la Fira, a càrrec de la seva autora, Montse Barderi. Un petit aperitiu. “No és fàcil que hi hagi aquest ambient en actes culturals, que hi hagi tanta gent. Em sento molt feliç perquè he fet un llibre molt feminista, a Sabadell, que anys enrere no s’hauria publicat amb l’alegria i èxit amb què s’ha fet ara. El llibre és una conseqüència de com la societat ha millorat”, ha assenyalat l’autora, que va estudiar el Màster de Gènere l’any 2000, “quan ser feminista era un insult”, ha ressaltat.

Montse Barderi, autora de ‘La memòria de l’aigua’ / VICTÒRIA ROVIRA

Per altra banda, s’ha representat l’obra de teatre Set nenes jueves , dirigida per Diana Dibau i escrita per Caryl Churchill. La vetllada ha acabat amb els ritmes festius de PD Frida, una artista de reggeaton feminista.

Escena teatral de l’obra representada a la presentació de la Fira del Llibre Feminista/ VICTÒRIA ROVIRA

Una altra escena de ‘Set nenes jueves’ / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat
Comentaris
To Top