Ciutat

Ciutadans denuncia que Sabadell no col·labora en les campanyes de Trànsit

Sabadell no col·labora en les campanyes de prevenció del Servei Català de Trànsit. Així ho ha denunciat el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, que ha assenyalat que el Govern no ha desenvolupat un model a la Policia Municipal, fet que ha contribuït a una pujada dels accidents de cotxe a la ciutat. “No hi ha lideratge polític”, ha remarcat el líder de la formació unionista.

Els regidors Adrián Hernández i Laura Casado, de Ciutadans / D.S.

Ciutadans ha exposat que el Govern és conscient que no existeix una col·laboració entre l’Ajuntament i l’autoritat de trànsit. Segons exposen, els costos d’aquesta descoordinació han impactat directament en els sabadellencs. “La ciutadania està pagant la falta d’un model policial“, asseguren.

El regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, ha exposat en declaracions al D.S. que les acusacions d’Hernández són “tot mentides” i que la Policia Municipal ha participat en diverses campanyes de Trànsit en els darrers mesos. “Hem participat en les més importants: controls de velocitat, seguretat passiva i de consum d’alcohol i drogues”, sentencia el regidor. “És surrealista. Adrián Hernández sembla més un portaveu desinformat d’un sindicat policial que un portaveu d’un partit polític“, assenyala el regidor.

“Hi ha molts problemes”

Adrián Hernández ha exposat que el Govern s’ha obstinat en el trasllat de la comissaria central de Policia Municipal al nord de la ciutat quan Sabadell “té molts problemes abans que aquest”. Entre les qüestions enquistades, Hernández ha assenyalat que s’està pendent d’una reestructuració de la Policia Municipal, una responsabilitat que atribueix al regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, i fins i tot a la mateixa alcaldessa, Marta Farrés.

A banda de l’ordre intern a la Policia Municipal, Ciutadans exigeix que el Govern premi l’accelerador en la incorporació de nous agents en el cos policial local. Demana que s’augmenti la plantilla als 275 agents, un objectiu més elevat que les mateixes previsions d’enguany, en què es preveu la incorporació de 30 nous policies. El Pla Director de Policia ja incorpora el projecte de creixement de la plantilla de la Policia Municipal –iniciat el 2016 pel govern quadripartit– que té l’objectiu de comptar a partir del 2022 amb un cos policial de 275 agents.

Així mateix, Ciutadans subratlla que hi ha vehicles i drons infrautilitzats i han donat una dada alarmant pel que fa a la prevenció de conductes temeràries al volant. “Només hi ha un alcoholímetre per a tota la ciutat de Sabadell“, ha assenyalat Hernández. En resposta, el Govern assegura que aquesta afirmació és falsa i que hi ha cinc aparells de medició disponibles i s’està pendent de la incorporació de sis alcoholímetres més.

A la llista de greuges, Hernández també ha afegit el fet que el Govern no hagi endegat el desplegament efectiu de la policia comunitària que segons el líder de Ciutadans va ser “un acte de propaganda política” de l’executiu quadripartit. A més, lamenten la falta d’avenços en la nova ordenança de circulació, que asseguren que no arribarà aquest any. Davant de les previsions que fa Ciutadans sobre la nova norma, el regidor Jesús Rodríguez ironitza: “No sé si tenen una bola de cristall. Ja tenim els informes tècnics previs”.

Any 2019, any sinistre: els accidents de trànsit augmenten un 14% en una dècada

Comentaris
To Top